Forum Bydgoskiego Stowarzyszenia Miłośników Zabytków "BUNKIER"

UWAGA: W przypadku problemów technicznych z forum lub problemów z rejestracją prosimy o kontakt pod adresem: forum@bsmz.org lub prosimy pisać w dziale "POMOC" (dział ten nie wymaga rejestracji).
Dzisiaj jest wtorek, 24 cze 2025, 10:55

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Gość

Myślę ze to nie jest dyskusja na forum. Podobnie jak Wena jestem przeciwna robienia ludziom w upokarzającej sytuacji zdjęć, jestem przeciwna włażenia w ich prywatność, jestem przeciwna śmianiu się z takich sytuacji bo to nie jest śmieszne tylko żałosne, jestem przeciwna całej tej sytuacji. Jedynie co usprawiedliwia Aero to że w sumie nikomu nie zrobił krzywdy bo nikt nie jest w stanie rozpoznać osobnika i dlatego ja nikogo personalnie nie potępiam, nie oceniam. Może człek porostu sie potkną. Jeszcze raz chce podkreślić, że oceniam jedynie sytuację, która prawdopodobnie ma tu miejsce czyli pijaństwo...

Gość

Trzy razy pomyśl, nim cokolwiek napiszesz, a tym bardziej opublikujesz!
- to komentarz do własnego, pierwszego postu w tym wątku -

A może AERO (jeżeli ma dobrze ustawioną datę i godzinę w aparacie)
" DateTimeOriginal - 2012:07:22 19:51:41 "
przesyła Nam OSTRZEŻENIE:
Będę 22-go lipca, w przyszłym roku o godzinie 19:51 na ul. ... (oś. Błonie)

Gość

Zdjęcie to może wywoływać różne emocje :? .
Przeczytałem cały wątek i ciężko mi pojąć o co chodzi w całej tej dyskusji, która doprowadziła do „internetowego samobójstwa” jednego użytkownika tego forum :shock: . Szkoda.

Gość

Też się nad tym zastanawiam ale nie mnie oceniać jakie to niesmaczne teksty sprowokowały do samobójstwa jednego z użytkowników, dyskusja toczyła się zarówno na wesoło ( świadczą o tym emotikonki) i na poważnie (co jest zrozumiałe bo każdy ma prawo wypowiedzieć się po swojemu), na moje nie było w dyskusji nic takiego co mogło wywołać taką reakcję, na różnych forach ludzie rozmawiają w różny sposób i nie ma co zabierać zabawek i się obrażać bo to wirtualna rzeczywistość a nie real - bo w realu jest naprawdę o wiele trudniej, jeżeli w takich sytuacjach ludki się sobie nie radzą to ja już nie wiem, wszyscy są tu dorośli a nie koniecznie tak się zachowują w sytuacji gdy kotoś jest odmiennego zdania. Aero już raz się obraził i wrócił więc może i tym razem tak zrobi - jego sporawa jest duży ;)

Gość

Tak Graphite !
Z niskich dość pobudek, bo knowania w celu zemsty, czy rewanżu są niskie !
Moja fotka, była fotką s y t u a c y j n ą !!! Nie intrygowałem w celu jej wykonania.!

Twoim ulubionym zajęciem na Forum jest szukanie taniej sensacji i komentowanie innych wątków.
Sam mało już wnosisz do forum i jeszcze zastrzegasz sobie prawa, do innych, wybranych przez siebie tematów !

Tak kolego !
AERO

Gość

wena pisze:
Też się nad tym zastanawiam ale nie mnie oceniać jakie to niesmaczne teksty sprowokowały do samobójstwa jednego z użytkowników, dyskusja toczyła się zarówno na wesoło ( świadczą o tym emotikonki) i na poważnie (co jest zrozumiałe bo każdy ma prawo wypowiedzieć się po swojemu), na moje nie było w dyskusji nic takiego co mogło wywołać taką reakcję, na różnych forach ludzie rozmawiają w różny sposób i nie ma co zabierać zabawek i się obrażać bo to wirtualna rzeczywistość a nie real - bo w realu jest naprawdę o wiele trudniej, jeżeli w takich sytuacjach ludki się sobie nie radzą to ja już nie wiem, wszyscy są tu dorośli a nie koniecznie tak się zachowują w sytuacji gdy kotoś jest odmiennego zdania. Aero już raz się obraził i wrócił więc może i tym razem tak zrobi - jego sporawa jest duży ;)

Zgadzam się. Dodam jedynie, że trudno rozmawia sie na forum, trudnej przekazać lub zweryfikować swoje zdanie, sama nie jednokrotnie nie do końca czułam sie zrozumiana, tłumacze wtedy od początku o co mi chodzi a nie obrażam się, czasami tupnę nóżka jak bardzo coś mnie wkurzy i już... Chociaż, niejednokrotnie wolałabym wiele spraw, tych bardziej wesołych i tych poważnych przegadać na żywo, choćby przy piwku ostatecznie, kawce ;)

BSMZ Bunkier
Awatar użytkownika

AERO pisze:
Twoim ulubionym zajęciem na Forum jest szukanie taniej sensacji i komentowanie innych wątków.
Sam mało już wnosisz do forum i jeszcze zastrzegasz sobie prawa, do innych, wybranych przez siebie tematów !

łoł...
Szukam taniej sensacji - dobre. Normalnie nie mam nic lepszego do roboty, naprawdę :)
Nie wnoszę do forum dużo, bo są odemnie lepsi fachowcy jeśli chodzi o historię czy np modelarstwo. Co mogę wnieść więcej niż takie osoby jak Bunkier, Ewing, Misia, Seth czy nawet Ty albo Horn3t ?
Zastrzegam sobie prawa do innych tematów? Chodzi Ci zapewne o tą prośbę co Ci pisałem w sprawie schronów na Osiedlu Leśnym, prosiłem Cię byś wstrzymał się z wrzucaniem zdjęć w tym temacie, bo chcę ogarnąć to bardziej całościowo czy dokładniej ale najgorsze jest to, że napisałeś, że nie ma sprawy i wszystko ok, a teraz mi to wszystko "wypominasz" ? No to nieźle... tak się nie robi. Mogłeś przecież napisać, że chcesz np zdjęcia (albo informacje) o tych schronach pokazać, że chesz to opisać - przecież nie powstrzymywał bym Cię przed tym. Dziwię się trochę.

Cytuj:
jakie to niesmaczne teksty sprowokowały do samobójstwa jednego z użytkowników

Gdzie pisałem coś niesmacznego? Bo ja już całkiem zgłupiałem :D

Gość
Awatar użytkownika

Nie wiem, po co to oburzenie? W pierwszej lepszej gazecie można znaleźć "ciekawsze" ujęcia. Jak ktoś się spije jak świnia i robi "przedstawienia" w miejscu publicznym, to musi się liczyć z różnymi konsekwencjami. Takie zdjęcie, na którym ktoś pokazany jest zupełnie anonimowo, to naprawdę niewinna igraszka z kategorii "humor w hajd parku".

Dla miłośników kronik kręconych w Bydgoszczy i jednocześnie w związku z tematem polecam poniższą Polską Kronikę Filmową od tego momentu :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=CmxbnMFxby8#t=03m58s

Gość

Drzewol pisze:
Nie wiem, po co to oburzenie? W pierwszej lepszej gazecie można znaleźć "ciekawsze" ujęcia. Jak ktoś się spije jak świnia i robi "przedstawienia" w miejscu publicznym, to musi się liczyć z różnymi konsekwencjami. Takie zdjęcie, na którym ktoś pokazany jest zupełnie anonimowo, to naprawdę niewinna igraszka z kategorii "humor w hajd parku".

Dla miłośników kronik kręconych w Bydgoszczy i jednocześnie w związku z tematem polecam poniższą Polską Kronikę Filmową od tego momentu :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=CmxbnMFxby8#t=03m58s

Sprawa jest troszkę bardziej skomplikowana ale chyba nie warto jej dalej roztrzasać bo widzę, że nic dobrego z tego nie wyniknie.
Szkoda, że Aero odchodzi ( mam nadzieje, że nie na długo:) ) ale jest dorosły i to jego decyzja. To wolne forum!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]