To był czysty strzał. Czaję się na ten budynek aby zrobić mu zdjęcia, ostatnio jak byłem zobaczyć to jeszcze zbyt dużo liści było. Znasz może historię tego budynku?
Nie zniechęcaj się z Krajanem mało kto może rywalizować Bardzo dobrze zna miasto
Bunkerites of Poland
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
krajan pisze:To był czysty strzał. Czaję się na ten budynek aby zrobić mu zdjęcia, ostatnio jak byłem zobaczyć to jeszcze zbyt dużo liści było. Znasz może historię tego budynku?
Niestety, miałam pytać o to samo! Budynek i sąsiadujący z nim budynek gospodarczy od lat mnie intrygują. To, co jest na zdjęciu z dala wyglądało mi kiedyś na lodownię ale raczej jest to pozostałość po podpiwniczeniu. Udało mi się ostatnio wejść i zajrzeć do środka, jest to spore pomieszczenie. Na tej samej działce widać jakieś resztki fundamentów. Przypuszczam, że z budynkiem w którym teraz jest ksero kiedyś tworzyło to całość po czym działki rozdzielono. Spróbuję jeszcze podpytać:)
Mówisz o tym ksero które jest w tym długim niskim pawilonie ?
Ten pawilon w latach 8dziesiatych służył jako biura dla inżynier i mały składzik podczas budowy osiedla Bohaterów i Przylesie. Nie miał nic wspólnego z wyżej wymienionym podpiwniczeniem, bo dobrze to nazwałaś, obok te ruiny to stała jeszcze w latach 9dziesiatych duża szopa lecz z upływem lat i nieinwestowaniem się rozpadła.
Bunkerites of Poland
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
kita pisze:Mówisz o tym ksero które jest w tym długim niskim pawilonie ?
Ten pawilon w latach 8dziesiatych służył jako biura dla inżynier i mały składzik podczas budowy osiedla Bohaterów i Przylesie. Nie miał nic wspólnego z wyżej wymienionym podpiwniczeniem, bo dobrze to nazwałaś, obok te ruiny to stała jeszcze w latach 9dziesiatych duża szopa lecz z upływem lat i nieinwestowaniem się rozpadła.
Być może nieprecyzyjnie się wyraziłam - czerwony budynek faktycznie stoi przy Bydgoskich Olimpijczyków ale zwykle tak mało osób kojarzy ulicę więc już odruchowo mówię Kaliskiego Zaraz obok parceli z ruinami stoi ładny, typowy wiejski domek w którym w tym momencie jest ksero i chyba mieszkanie (na piętrze) - o nim mówiłam. Kiedy spojrzeć z perspektywy to wygląda razem jak minifolwark - stąd moje podejrzenia iż była to kiedyś całość.