Piwnica przy ul. Bydgoskich Olimpijczyków

Zagadki które zostały rozwiązane.

Moderator: krajan

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Oliko
brak
Kontakt:

Piwnica przy ul. Bydgoskich Olimpijczyków

Post autor: Oliko »

Witajcie :)
Ostatnio było prosto, więc może spróbuję z tym miejscem:
Obrazek
Pozdrawiam,
Oliko
krajan
BSMZ Bunkier
Kontakt:

Re: Zaknięte na kłódkę

Post autor: krajan »

Kaliskiego?
Awatar użytkownika
Oliko
brak
Kontakt:

krajan pisze:Kaliskiego?
Hmmm...tak:) Znów za łatwe?:)
krajan
BSMZ Bunkier
Kontakt:

To był czysty strzał. Czaję się na ten budynek aby zrobić mu zdjęcia, ostatnio jak byłem zobaczyć to jeszcze zbyt dużo liści było. Znasz może historię tego budynku? :)
Awatar użytkownika
kita
BSMZ Bunkier
Kontakt:

Post autor: kita »

Nie zniechęcaj się z Krajanem mało kto może rywalizować ;) Bardzo dobrze zna miasto :)
Bunkerites of Poland

Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Awatar użytkownika
BYDZIAK 1958
brak
Kontakt:

Post autor: BYDZIAK 1958 »

krajan pisze:To był czysty strzał.
Dobrze, że się spóźniłem. Mój strzał poleciał by w złym kierunku. Celował bym w jakiś dawny grobowiec na cmentarzu starofarnym... :oops:
Awatar użytkownika
Oliko
brak
Kontakt:

krajan pisze:To był czysty strzał. Czaję się na ten budynek aby zrobić mu zdjęcia, ostatnio jak byłem zobaczyć to jeszcze zbyt dużo liści było. Znasz może historię tego budynku? :)
Niestety, miałam pytać o to samo! Budynek i sąsiadujący z nim budynek gospodarczy od lat mnie intrygują. To, co jest na zdjęciu z dala wyglądało mi kiedyś na lodownię ale raczej jest to pozostałość po podpiwniczeniu. Udało mi się ostatnio wejść i zajrzeć do środka, jest to spore pomieszczenie. Na tej samej działce widać jakieś resztki fundamentów. Przypuszczam, że z budynkiem w którym teraz jest ksero kiedyś tworzyło to całość po czym działki rozdzielono. Spróbuję jeszcze podpytać:)

W każdym razie szykuję trrrrrudną zagadkę;)
Awatar użytkownika
kita
BSMZ Bunkier
Kontakt:

Post autor: kita »

Mówisz o tym ksero które jest w tym długim niskim pawilonie ?

Ten pawilon w latach 8dziesiatych służył jako biura dla inżynier i mały składzik podczas budowy osiedla Bohaterów i Przylesie. Nie miał nic wspólnego z wyżej wymienionym podpiwniczeniem, bo dobrze to nazwałaś, obok te ruiny to stała jeszcze w latach 9dziesiatych duża szopa lecz z upływem lat i nieinwestowaniem się rozpadła.
Bunkerites of Poland

Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
krajan
BSMZ Bunkier
Kontakt:

Budynek ze zdjęcia stoi przy ul. Bydgoskich Olimpijczyków.

'Bunkier' obok akademika, gdzie kiedyś była biblioteka wyburzyli jakoś we wrześniu br.
Awatar użytkownika
Oliko
brak
Kontakt:

kita pisze:Mówisz o tym ksero które jest w tym długim niskim pawilonie ?

Ten pawilon w latach 8dziesiatych służył jako biura dla inżynier i mały składzik podczas budowy osiedla Bohaterów i Przylesie. Nie miał nic wspólnego z wyżej wymienionym podpiwniczeniem, bo dobrze to nazwałaś, obok te ruiny to stała jeszcze w latach 9dziesiatych duża szopa lecz z upływem lat i nieinwestowaniem się rozpadła.
Być może nieprecyzyjnie się wyraziłam - czerwony budynek faktycznie stoi przy Bydgoskich Olimpijczyków ale zwykle tak mało osób kojarzy ulicę więc już odruchowo mówię Kaliskiego ;) Zaraz obok parceli z ruinami stoi ładny, typowy wiejski domek w którym w tym momencie jest ksero i chyba mieszkanie (na piętrze) - o nim mówiłam. Kiedy spojrzeć z perspektywy to wygląda razem jak minifolwark - stąd moje podejrzenia iż była to kiedyś całość.
ODPOWIEDZ