XIX-wieczny drogowskaz
Moderator: krajan
- szczepan522
- brak
- Kontakt:
XIX-wieczny drogowskaz
Co to jest ? Gdzie znajdziemy ten "Kamień" ? Proszę o w miarę bardzo dokładną lokalizację !

-
jaras
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Re: Kamień
Pomnik.
- szczepan522
- brak
- Kontakt:
Też tak myślałem początkowo, lecz jest to zupełnie coś innego.
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
-
szesnasty
- brak
- Kontakt:
XIX-wieczny drogowskaz przy drodze wojewódzkiej nr 247 ( pomiędzy Szubinem, a Kcynią ).
-
jaras
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
W którym miejscu stoi ? Często tam jeżdżę i go nie widziałem.
-
szesnasty
- brak
- Kontakt:
Wydaje mi się, że to jest to miejsce --- [wymoderowano]
Szczepan, proszę o weryfikację
Szczepan, proszę o weryfikację
- szczepan522
- brak
- Kontakt:
Misia odgadła że jest to drogowskaz a Szesnasty, ma rację to jest dokładnie to miejsce i ten Drogowskaz
Drogowskaz jest piękny i pokazuje jak bardzo zmienił się w danym miejscu poziom drogi. Wydaje się że drogowskaz wciąż jest w swym oryginalnym miejscu
Jak dla mnie coś pięknego i mam nadzieję że ten drogowskaz stamtąd nigdy nie zniknie !
Drogowskaz jest piękny i pokazuje jak bardzo zmienił się w danym miejscu poziom drogi. Wydaje się że drogowskaz wciąż jest w swym oryginalnym miejscu
-
szesnasty
- brak
- Kontakt:
Ze strony Zarządu Dróg Wojewódzkich w Bydgoszczy :
„(…). Zabytek został odnaleziony w czasie przebudowy drogi sfinansowanej z Regionalnego Programu Operacyjnego województwa kujawsko-pomorskiego i ponownie ustawiony w historycznym miejscu. Niestety ze względów bezpieczeństwa umieszczony został poniżej nasypu, którym biegnie droga, przez co łatwo go przeoczyć podróżując tą trasą”.
Prośba do moderatora.
Kierując się bezpieczeństwem drogowskazu, proszę moderatora forum o usunięcie linka z jego lokalizacją, który zamieściłem w poprzednim poście.
„(…). Zabytek został odnaleziony w czasie przebudowy drogi sfinansowanej z Regionalnego Programu Operacyjnego województwa kujawsko-pomorskiego i ponownie ustawiony w historycznym miejscu. Niestety ze względów bezpieczeństwa umieszczony został poniżej nasypu, którym biegnie droga, przez co łatwo go przeoczyć podróżując tą trasą”.
Prośba do moderatora.
Kierując się bezpieczeństwem drogowskazu, proszę moderatora forum o usunięcie linka z jego lokalizacją, który zamieściłem w poprzednim poście.
- Hrab
- brak
- Kontakt:
Kiedyś wymyśliłem sobie taką teoretyczną aplikację "kamienie" lub "kamienne ślady". Wspomniałem na Forum. Jakby można było to archiwizować po zauważeniu, zbierać punkty wstawiać zdjęcia, to widzielibyśmy kamienny drogowskaz z Borów Tucholskich w ogródku lokalnego dentysty. Ale z takiej aplikacji nie ma kasy, więc nikt jej nie rozpracuje
. Mogłyby być w tym kamienne drogowskazy, kapliczki itp.
- Oliko
- brak
- Kontakt:
Trochę z innej beczki: a tak wygląda jeden z wielu zachowanych drogowskazów na Kaszubach 
- Załączniki
-
- drogowskaz.jpg (168.67 KiB) Przejrzano 6426 razy