Akcja na przedmosciu Bydgoskim
-
Dziekan
Akcja na przedmosciu Bydgoskim
Zapraszamy wszystkich na oczyszczanie schronów bojowych w rejonie Osowca. Zbiórka w sobotę 10 października o godzinie 9:30 przy schronie w Osowcu. Proszę o zabranie ze sobą narzędzi jak łopaty szpadle siekierki.
-
Marcin
- brak
- Kontakt:
Re: Akcja na przedmosciu Bydgoskim
co w programie?
-
Albi
- brak
- Kontakt:
Czyszczenie schronów.Jedziemy aby posprzątać trochę schrony.
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
sorry chlopaki ale smigam do rodzinki i nie bede mogl wam pomoc. A jak tam sprzatanie ostatnio poszlo i wogole jak idzie, bo ostatnio na wycieczce rowerowej widzialem juz pozaznaczane drzewa do wyciecia (najwiecej przy schronie kolo ambony). Postepy?
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
-
Marcin
- brak
- Kontakt:
Ok, przy którym się gromadzimy? Obserwacyjny zaraz przy szosie Osowa - Osówiec?
-
Marcin
- brak
- Kontakt:
sorry, oczywiście że bojowy - chyba mnie jakaś tymczasowa pomroczność jasna dopadła ;p
zebraliśmy się w kupę i efekty kilku machnięć poniżej
(Cegła w akcji - jeszcze pół godziny wcześniej były tu chaszcze) i 5/6 ekipy sprzątająco - konserwatorskiej
zebraliśmy się w kupę i efekty kilku machnięć poniżej
(Cegła w akcji - jeszcze pół godziny wcześniej były tu chaszcze) i 5/6 ekipy sprzątająco - konserwatorskiej
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Cegla jak zwykle piersze skrzypce w tepieniu chaszczy
Dac mu jakis toporek to polowe lasu wytnie
Ekipa swietna ! Pozdrawiam!
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Świetna robota 
-
Marcin
- brak
- Kontakt:
Dodam jeszcze tylko ze sprzątaliśmy okolice dwóch schronów - drugiego i trzeciego na południe od szosy na Mroczę. Gdyby ktoś z was znalazłby się przy "trzecim" schronie, niech nie dziwi się że otoczenie wygląda tak jakbyśmy nie skończyli czyszczenia. Celowo pozostawiliśmy je tak aby wyglądało jak najbardziej realistycznie, tj. strona zachodnia schronu (czyli kierunek natarcia) została nietknięta i schron z tej strony wygląda jak niewielki leśny pagórek porośnięty trawami i drobnymi chaszczami, natomiast zostało wyczyszczone przedpole przed strzelnicami.
-
Dziekan
Instrukcja i rozkazy nakazywały żeby schron od strony nieprzyjaciela wyglądał jak naturalny pagórek. Często osoby w innych rejonach Polski malują schrony w moro łatki jest to podstawowy błąd ponieważ nie nie malowano schronów.
Nie było mnie przy tej akcji; Cegła przekazał mi zdjęci bo nie ma dostępu na netu.
Nie było mnie przy tej akcji; Cegła przekazał mi zdjęci bo nie ma dostępu na netu.