Umywalka
Moderator: krajan
- Maciej Kulesza
- brak
- Kontakt:
Re: Cóż to takiego?
O! Wygląda jak duża toaleta 
Nie ma pojęcia co to jest.
Nie ma pojęcia co to jest.
-
Lidka
- brak
- Kontakt:
Moim zdaniem jest to zlew, nad nim powinien być kran. Myślę, ze obiekt X znajduje się w jakiejś bardzo starej szkole. Kiedyś młodzież korzystała z bieżącej wody na korytarzu, gdy powstały łazienki, zlikwidowano to źródełko. A poza tym, przypomina to "coś" chrzcielnice, ale poco w szkole chrzcielnica? Może dla "kotków" 
- Maciej Kulesza
- brak
- Kontakt:
Spróbuje pokombinować.
To coś stoi na korytarzu budynku użyteczności publicznej. Płytki wyglądają na przedwojenne, ściany pomalowane olejną farbą. Na ścianie wisi tablica informacyjna. Brak naturalnego światła, więc wygląda to na korytarz - być może nawet w piwnicy. Stawiam na korytarz w szpitalu. Osoba trzyma w ręku prawdopodobnie kanapkę, więc jest tam przez przypadek i czeka.
Z drugiej strony na tym "czymś" leżą jakieś ulotki. Więc może to nie jest szpital...
Niezmiernie jestem ciekaw rozwiązania
Z drugiej strony na tym "czymś" leżą jakieś ulotki. Więc może to nie jest szpital...
Niezmiernie jestem ciekaw rozwiązania
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Wasze odpowiedzi tam mi się spodobały, że poczekam na więcej
Mi też się kojarzy z chrzcielnicą
Mi też się kojarzy z chrzcielnicą
-
Lidka
- brak
- Kontakt:
Pewnie, że miałam racje! Korytarz zabytkowej szkoły. Pani zrobiła sobie przerwę w zwiedzaniu i zjada kanapkę, a ponieważ zapomniała o termosie z herbatka, chcąc nie chcąc szuka wody do popicia suchego prowiantu
Mi się wszystko zgadza

-
aleks
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Stawiam na budynek przy ul. Seminaryjnej 3.
Nawsuwają mi się 2 rozwiązania:
- "poidełko"
- umywalka.
Nawsuwają mi się 2 rozwiązania:
- "poidełko"
- umywalka.
-
AERO
- brak
- Kontakt:
Wszystko zależy od tego, w jakim budynku "to" się znajduje.
Dawno temu w obiektach użyteczności publicznej, w takim miejscu mogła się znajdować tzw. toaletka, czyli umywalka jak i źródełko wody pitnej, w formie mini fontanny. Spotykało się również spluwaczki. Tfuuu. Obrzydlistwo.
W szpitalu mogło to być w przeszłości miejsce np. (zsypu) wrzucania zużytych opatrunków.
Osobiście stawiam na umywalkę lub na źródełko wody.
Dawno temu w obiektach użyteczności publicznej, w takim miejscu mogła się znajdować tzw. toaletka, czyli umywalka jak i źródełko wody pitnej, w formie mini fontanny. Spotykało się również spluwaczki. Tfuuu. Obrzydlistwo.
W szpitalu mogło to być w przeszłości miejsce np. (zsypu) wrzucania zużytych opatrunków.
Osobiście stawiam na umywalkę lub na źródełko wody.
- bunkier
- brak
- Kontakt:
-
Lidka
- brak
- Kontakt:
A Misia nabrała wody usta
. Ciekawe skąd ta woda
. Jeśli podaliśmy zbyt logiczne wyjaśnienia ja mogę pobawić się we wróżkę i podać kilka rozwiązań z tysiąca i jednej baśni.
A może z kranu leciał woda życia? Albo napój procentowy?.A możne to jest jednoosobowy wehikuł czasu???? Każdy ma do tego dostęp? To koniecznie trzeba zobaczyć z bliska
Mysia nadal mam wymyślać?
A może z kranu leciał woda życia? Albo napój procentowy?.A możne to jest jednoosobowy wehikuł czasu???? Każdy ma do tego dostęp? To koniecznie trzeba zobaczyć z bliska
Mysia nadal mam wymyślać?
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Hehe. Ja tylko czekałam na takie właśnie niesamowite rozwiązania 
Oczywiscie to rodzaj umywalki w formie fontanny przyściennej
Klapa jest dorobiona, ale to nie przeszkadza wrzucać śmieci pod nią...
Aleks odgadł nawet poprawnie budynek. Gratuluje
I dwa inne przykłady podobnych obiektów, które częściej można spotkać w ogrodach

Oczywiscie to rodzaj umywalki w formie fontanny przyściennej
Klapa jest dorobiona, ale to nie przeszkadza wrzucać śmieci pod nią...
Aleks odgadł nawet poprawnie budynek. Gratuluje
I dwa inne przykłady podobnych obiektów, które częściej można spotkać w ogrodach

-
aleks
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
No cóż.. znam ten budynek dość dobrze 
Godny zwiedzenia. Gorąco polecam uwadze strych. Przepiękna konstrukcja ciesielska. Jakby ktoś był zainteresowany, proszę o kontakt
Godny zwiedzenia. Gorąco polecam uwadze strych. Przepiękna konstrukcja ciesielska. Jakby ktoś był zainteresowany, proszę o kontakt
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Obecnie studiuję tam podyplomowo (niepolecam!) i raz prawie weszłam z koleżanką (tę ze zdjęcia), ale musiałyśmy wracać na zajęcia 
Proponuję termin weekend, w który będę miała zjazd
Proponuję termin weekend, w który będę miała zjazd
-
Lidka
- brak
- Kontakt:
"Gorąco polecam uwadze strych."
O strych! No strychy to ja bardzo lubię. Tu tez mieszkają duchy i tworzą się niesamowite historie.
O strych! No strychy to ja bardzo lubię. Tu tez mieszkają duchy i tworzą się niesamowite historie.
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
No to koniecznie musimy się wybrać forumową gromadą, stworzyć Neverending Bunkier Story