Pstrąże.
Moderator: krajan
-
jaras
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Re: Płaskorzeźba
Pstrąże.
-
krajan
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Brawo, myślałem że będzie trudniejsze
Na dniach postaram się wrzucić trochę zdjęć na forum.
-
wichura
- brak
- Kontakt:
Krajan, byłeś "kiedyś dawniej" czy ostatnio? Nie rozebrano miasta jeszcze? Bo podobno armia zaczęła wyburzać...
Z niecierpliwością zatem czekam(y?) na foto-relację 
-
krajan
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Byłem niedawno, gdy pojawiła się informacja o rozbiórkach. Z tego co widzieliśmy to zaczęli od bloków, pracowali nawet w sobotę jak akurat byliśmy.
- BYDZIAK 1958
- brak
- Kontakt:
Przed rozpoczęciem tych rozbiórek, wojsko mogło zorganizować tam jakieś konkretne ćwiczenia, dotyczące działań w terenach miejskich. 'Teren nieznany' ma więcej atutów niż stałe obiekty poligonowe. Saperzy sprawdzali by przy okazji, czy ich wiedza teoretyczna zgodna jest z rzeczywistością w kwestii minowania i wysadzania obiektów. A i pewnie filmowców zainteresowała by ta naturalna scenografa...krajan pisze:Byłem niedawno, gdy pojawiła się informacja o rozbiórkach. Z tego co widzieliśmy to zaczęli od bloków, pracowali nawet w sobotę jak akurat byliśmy.
-
szesnasty
- brak
- Kontakt:
^
Coś tam się dzieje/działo.
A saperzy... Może teraz ktoś ich zaprosi
Coś tam się dzieje/działo.
A saperzy... Może teraz ktoś ich zaprosi
Źródło : http://turystyka.e-mucha.info/szlaki-tu ... e-koszary/Pstrąże dziś
(…) Na terenie opuszczonego osiedla co jakiś czas odbywają się ćwiczenia jednostek specjalnych oraz służb ratunkowych w tym straży pożarnej. Bloki są również celem wypraw eksploratorów oraz miłośników Air Soft Gun i Paintballa.