Królowej Jadwigi 4
Moderator: krajan
-
wichura
- brak
- Kontakt:
Królowej Jadwigi 4
Wygląda jakby rynny go podtrzymywały, prawda?
Poproszę jeszcze adres (lub choć ulicę) budynku, do którego przyklejona jest ta konstrukcja...
- Załączniki
-
- balkon.jpg (106.04 KiB) Przejrzano 8715 razy
- BYDZIAK 1958
- brak
- Kontakt:
Re: Kolejny drewniany balkon
^^^ Na pierwszy rzut oka przypomina ten za rynkiem w Starym Fordonie - chyba nawet razem go oglądaliśmy... To ten?
-
wichura
- brak
- Kontakt:
BYDZIAK 1958, rzuć zatem okiem drugi raz
I trzeci... To nie ten 
-
wichura
- brak
- Kontakt:
Na parterze tego budynku zobaczymy taki metalowy element:
- Załączniki
-
- balkon.jpg (63.79 KiB) Przejrzano 8682 razy
- Oliko
- brak
- Kontakt:
-
wichura
- brak
- Kontakt:
Oliko pisze:Królowej Jadwigi 4
Brawo! Co Cię naprowadziło? Bo pierwsze zdjęcie zostało wykonane w sposób dość "wredny" - mianowicie od dołu pod ostrym kątem. Tak jak nikt nie patrzy...
Poniżej potwierdzenie, że to ten budynek. Piękny, ale niestety obawiam się, że remontu może już nie doczekać
- Załączniki
-
- królówka.jpg (97.19 KiB) Przejrzano 8678 razy
- Oliko
- brak
- Kontakt:
Ten detal z parteru zapadł mi w pamięć, potem poszło łatwo. Kamienica jest przepiękna, każdy jej szczegół mi się podoba. Gdyby tylko była zadbana!wichura pisze:Oliko pisze:Królowej Jadwigi 4![]()
Brawo! Co Cię naprowadziło? Bo pierwsze zdjęcie zostało wykonane w sposób dość "wredny" - mianowicie od dołu pod ostrym kątem. Tak jak nikt nie patrzy...
Poniżej potwierdzenie, że to ten budynek. Piękny, ale niestety obawiam się, że remontu może już nie doczekać
- BYDZIAK 1958
- brak
- Kontakt:
^^^ Gdybyś zagadkę od tego zdjęcia zaczął...wichura pisze:Na parterze tego budynku zobaczymy taki metalowy element:
W tym domu, na każdej kondygnacji miałem w wieku szkolnym kolegów i koleżanki. Balkon z tym 'elementem' zamieszkiwał P.P. i bywałem na nim. Na pierwszym piętrze koleżanka z klasy Marysia K. Pięknie grała na pianinie... Wyżej Jola Ś. A na samej górze druga Marysia, S., też mojej klasy.
Z pierwszego okna klatki schodowej, robiąc 'wielki krok', wychodziło się na dach dawnej 'kartoniarni', a potem po innych daszkach przechodziło się na nasze podwórko...
Nie spodziewałem się zagadki z mojego starego fyrtla.
-
wichura
- brak
- Kontakt:
A widzisz... Bardzo się wahałem od którego z elementów zacząć. I chciałem od tego rozpocząć bo wydawał mi się, na tyle charaktrystyczny, ale... przypomniało mi się, jak Paweł postawił mnie do pionu przy pierwszym zdjęciu z Libelta/Kołłątaja (donica)BYDZIAK 1958 pisze:^^^ Gdybyś zagadkę od tego zdjęcia zaczął...wichura pisze:Na parterze tego budynku zobaczymy taki metalowy element:![]()
Skoro pół Twojej klasy mieszkało w tej kamienicy to szkoda, że nie dysponujesz zdjęcia balkonu "od wewnątrz"