Cmentarz ewangelicki - Czarnówczyn
- night prowler
- brak
- Kontakt:
Cmentarz ewangelicki - Czarnówczyn
Na mapie turystycznej "Okolice Bydgoszczy i Torunia" z 2008r. w niewielkiej wsi Czarnówczyn na południe od Osielska zaznaczony jest cmentarz. Namiar GPS: N53°9.933, E018°5.393 (przepraszam za ewentualną niedokładność gdyż pomiar dokonywany był GPSem samochodowym). Cmentarz figuruje też w tym samym miejscu na mapie z roku 1933.
Niestety na miejscu zastaliśmy pusty teren tj. łąka, blisko ulicy podłoże z gliny oraz ucięte gałęzie i kamienie.
Czy ktoś ma jakiekolwiek informacje o istnieniu na tym terenie cmentarza lub o jego likwidacji?
Niestety na miejscu zastaliśmy pusty teren tj. łąka, blisko ulicy podłoże z gliny oraz ucięte gałęzie i kamienie.
Czy ktoś ma jakiekolwiek informacje o istnieniu na tym terenie cmentarza lub o jego likwidacji?
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Re: Nieistniejący cmentarz w Czarnówczynie
Jeśli myślimy o tym samym miejscu to cmentarz jak najbardziej dalej istnieje, a przynajmniej istniał jeszcze kilka lat temu, tylko trochę się za daleko zapuściliście 

- night prowler
- brak
- Kontakt:
Heh rzeczywiście zagalopowaliśmy się
Znalazłem to miejsce na wikimapii. Wyruszymy na eksploracje niebawem.
Znalazłem to miejsce na wikimapii. Wyruszymy na eksploracje niebawem.
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
A bo ja mówiłam, ze jesteśmy za daleko, Night, że dobrze, a GPS, że powinniśmy iść jeszcze dalej
Za niedługo tam pojadę i zobaczę
-- 28 paź 2009 --
Byłam dziś do południa i rzeczywiście jest
Trzeba przejść między dwoma płotami przy drodze i po zniszczonym płocie okalającym sam cmentarz. Miejsce raczej zadbane, większość śmieci stanowiły wypalone znicze.

Za niedługo tam pojadę i zobaczę
-- 28 paź 2009 --
Byłam dziś do południa i rzeczywiście jest
Trzeba przejść między dwoma płotami przy drodze i po zniszczonym płocie okalającym sam cmentarz. Miejsce raczej zadbane, większość śmieci stanowiły wypalone znicze.
- Ewing
- Admin

- Kontakt: