Nie oglądałem do samego końca, bo przyjechali fachowcy montować półkę
A na końcu moje prowizoryczne "obserwatorium"
Też próbowałem - czary mary, filtr PRO ND 1000 i nic mi nie wyszłoEwing pisze:Tak jak pisałem szału z fotkami nie ma ale coś tam widać
PRO!Andrzej pisze:Oglądałem zaćmienie rzutując obraz z lunety na ekran. Zdjęcia są odwrócone - to te czarno-białe (i trochę zniekształcone, bo fotografowałem trochę z boku). Te pomarańczowo czerwone robiłem w połączeniu pozaogniskowym, przy lunecie przysłoniętej dyskietką. Nie udało się ustawić ostrości. Czasy podałem w/g skorygowanego czasu z aparatu, są więc przybliżone.
Świetne zdjęcia, gratuluję.Andrzej pisze:Oglądałem zaćmienie rzutując obraz z lunety na ekran. Zdjęcia są odwrócone - to te czarno-białe (i trochę zniekształcone, bo fotografowałem trochę z boku). Te pomarańczowo czerwone robiłem w połączeniu pozaogniskowym, przy lunecie przysłoniętej dyskietką. Nie udało się ustawić ostrości. Czasy podałem w/g skorygowanego czasu z aparatu, są więc przybliżone.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości