Konferencja V2 we wrześniu
-
Wojtek Mąka
- brak
- Kontakt:
Re: Konferencja V2 we wrześniu
tu trochę zamieszałem nawet http://www.lodz-eksploracja.org/
info jest też na forach Wielunia i pomorskim ekspoloracyjnym
GP ma patronat, info zawiśnie na stronie www
info jest też na forach Wielunia i pomorskim ekspoloracyjnym
GP ma patronat, info zawiśnie na stronie www
- krzysztof drozdowski
- brak
- Kontakt:
Ja również zamierzam się zjawić na konferencji. zabieram też kolegę ze sobą jak by co to mam dwa miejsca wolne. Proszę pisać na maila krzysztof.drozdowski@op.pl
-
buko
- brak
- Kontakt:
...więc zaczynamy w najbliższą sobotę 19.09.2009 od godz. 10.00 - sala Książnicy (na tyłach starostwa powiatowego) ul. Pocztowa, Tuchola.
Będzie dużo i ciekawie o historii - fortyfikacje Armii Pomorze, niemieckie badania kopalń w Pile, procedura startowa rakiety V2, poligon doświadczalny broni V2 w Borach Tucholskich (Wierzchucin) - rekonstrukcja historyczna i archeologiczna, grupa rekonstrukcji historycznej z epoki, wystawa pozostałości po V2.
więcej na: http://www.buko.las.pl/news83.html .
Do zobaczenia.
Wojtek
P.S. Oferta dobrej relacji foto nadal aktualna?
Będzie dużo i ciekawie o historii - fortyfikacje Armii Pomorze, niemieckie badania kopalń w Pile, procedura startowa rakiety V2, poligon doświadczalny broni V2 w Borach Tucholskich (Wierzchucin) - rekonstrukcja historyczna i archeologiczna, grupa rekonstrukcji historycznej z epoki, wystawa pozostałości po V2.
więcej na: http://www.buko.las.pl/news83.html .
Do zobaczenia.
Wojtek
P.S. Oferta dobrej relacji foto nadal aktualna?
zapraszam na www.buko.las.pl
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
no babuko pisze: P.S. Oferta dobrej relacji foto nadal aktualna?
zrobimy foto, podamy nr konta i bedzie git
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
-
Robert Grochowski
- brak
- Kontakt:
Wielkie gratulacje dla Organizatorów konferencji. Perfekcyjna organizacja, ciekawe referaty, jak również doskonałe ,,zaplecze socjalne". W odróżnieniu od dziesiątków podobnych konferencji naukowych (w których uczestniczą z reguły znudzeni prelegenci i nikła garstka słuchaczy) konferencja w Tucholi zorganizowana była dla rzeczywistych miłośników tematu. Świadczy o tym również termin (sobota, godzina 10.00)
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
dolaczam sie do gratulacji! swietnie przygotowani: piekna sala wykladowa, dobry sprzet, dobra kawa (i smalec!) i mili goscie. Z tego co widzialem bylo okolo 80 ludzi (sala posiada 100 miejsc siedzacych). Swietne wyklady i mozliwosc podyskutowania przy kawie. Nie wspomne o pogodzie (ktora nie miala wplywu) ktora byla wspaniala. Tak sobie pomyslalem w drodze powrotnej, ze chetni mogli by sie wybrac zaraz po konferencji na miejsce omaiwane w wykladzie czyli poligon w Wierzchucinie. Tak wlasnie uczynilem wraz z Wojtkiem i Maciejem
Chcialbym podziekowac ze mila atmosfere, a Maciejowi, Wojtkowi i Przemkowi za swietne towarzystwo w drodze na konferencje. No i czekam na kolejne wyklady!
ps. dajcie mi prosze troszke czasu, bo nie moge sie wyrobic z czasem by zdjecia pokazac...
ps. dajcie mi prosze troszke czasu, bo nie moge sie wyrobic z czasem by zdjecia pokazac...
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
-
buko
- brak
- Kontakt:
Przede wszystkim wieeeeelkie podziękowania dla prelegentów w osobach: Roberta Grochowskiego, Przemka Jarząbka, prof. Jacka Woźnego i Wojtka Mąki - bez Was konferencji po prosty by nie było. Jeszcze raz wielkie dzięki za fachowość w przygotowaniu i przekazaniu wiedzy słuchaczom - a to, że się podobało widać było po frekwencji na sam koniec konferencji (ludzie po prostu byli z nami do samego końca i słuchali, fotografowali i robili notatki). Ponadto pytania i dyskusja na zakończenie konferencji świadczy o tym, że bacznie słuchali tego co było powiedziane. Ponadto wielkie dzięki dla Graphita za wykonanie zdjęć w trakcie konferencji. W przyszłym tygodniu spłynie do nas publikacja z drukarni więc dam znać w sprawie możliwości i formy jej pozyskania przez zainteresowanych. Prośba do Graphita, prześlij mi na buko@las.pl swojego maila to podam adres domowy - chodzi o płytkę ze zdjęciami, bo chciałbym foto relację na naszej stronie zamieścić
.
Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki za udział.
Wojtek.
Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki za udział.
Wojtek.
- Maciej Kulesza
- brak
- Kontakt:
Napiszę tak. Bardzo mi się podobało. Forma multimedialna konferencji bardzo mi odpowiadała. Ciekawe materiały, eksponaty i temat poprowadzony profesjonalnie z pasją.
Świetny pomysł, dobra realizacja, dobre miejsce, świetne towarzystwo.
Nadal czuję smak smacznego chleba z smalcem i skwarkami.
)
Świetny pomysł, dobra realizacja, dobre miejsce, świetne towarzystwo.
Nadal czuję smak smacznego chleba z smalcem i skwarkami.
-
Anna
Czas spędzony na konferencji uważam za niezwykle wartościowy. Spotkanie zostało przygotowane bardzo profesjonalnie i z dużym zaangażowaniem, a jej prowadzenie na bardzo wysokim poziomie. Wszystkie tematy były interesujące, szczególnie ciekawe było połączenie poruszanych problemów i pokazania ich w niecodziennej formie.
Kompetentni prowadzący, miła atmosfera, sympatyczni uczestnicy. Wspaniała lekcja historii!
Wyrazy uznania dla organizatorów i serdeczne podziękowania.
Kompetentni prowadzący, miła atmosfera, sympatyczni uczestnicy. Wspaniała lekcja historii!
Wyrazy uznania dla organizatorów i serdeczne podziękowania.
-
Wojtek Mąka
- brak
- Kontakt:
I ja dziekuję za wszystko i wszystkim, i sorki - jeśli coś nie do końca wyszło 
Specjalne podziękowania dla Rafała za unikalne gadżety, które osobiście przytargał do Tucholi.
pozdr

Specjalne podziękowania dla Rafała za unikalne gadżety, które osobiście przytargał do Tucholi.
pozdr
o żesz, patrz, nogi ci uciąłem....GrapHite pisze: Tak sobie pomyslalem w drodze powrotnej, ze chetni mogli by sie wybrac zaraz po konferencji na miejsce omaiwane w wykladzie czyli poligon w Wierzchucinie. Tak wlasnie uczynilem wraz z Wojtkiem i Maciejem![]()

-
buko
- brak
- Kontakt:
Konferencja - echa

Relacja foto z konferencji dostępna tutaj: http://www.buko.las.pl/news84.html
pozdrawiam
Wojtek

Relacja foto z konferencji dostępna tutaj: http://www.buko.las.pl/news84.html
pozdrawiam
Wojtek
-
buko
- brak
- Kontakt:
i jeszcze info o publikacji w której możecie zapoznać się z wszystkimi referatami przedstawionymi na konfie. Link: http://www.buko.las.pl/news86.html .
Pozdr
Wojtek
Pozdr
Wojtek
-
Robert Grochowski
- brak
- Kontakt:
Jako prelegent otrzymałem już swoje egzemplarze autorskie (które nota bene od razu rozdałem). Jest to na pewno wartościowe, a zarazem bardzo ciekawe opracowanie, które powinno znaleźć się na półce każdego miłośnika historii naszego regionu. Jeszcze raz składam gratulacje dla organizatorów konferencji za pełny profesjonalizm
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć