Stary Fordon - nowy protest
- seth
- brak
- Kontakt:
Stary Fordon - nowy protest
Chociaż Fordon zrzekł się praw miejskich, licząc przy tym na poprawę swojego losu, to jego stan obecny daleki jest od ideału.
Jego mieszkańcy postanowili zwrócić uwagę na narastającą degradację dawnego miasta i zamknąć ulicę Bydgoską w dniu 4 października 2014 roku. Kto chętny aby protest ów poprzeć jest mile widziany, chociaż pora będzie wczesna, ale cel szczytny.
Jego mieszkańcy postanowili zwrócić uwagę na narastającą degradację dawnego miasta i zamknąć ulicę Bydgoską w dniu 4 października 2014 roku. Kto chętny aby protest ów poprzeć jest mile widziany, chociaż pora będzie wczesna, ale cel szczytny.
- Załączniki
-
- protest.jpg (100.39 KiB) Przejrzano 9445 razy
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Re: Stary Fordon - nowy protest.
W pełni popieram ten protest poza punktem dotyczącym wymiany kostki brukowej na asfalt - ulica straci zupełnie swój klimat 
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Re: Stary Fordon - nowy protest
To samo co Marcin miałem napisać
Kostka tam super pasuje, ale oczywiście niech położą jeszcze raz tak jak w centrum starego miasta robią.
Gdyby zadbać o Stary Fordon wtedy nawet kto wie czy to osiedle (?) nie stało by się wizytówką naszego miasta, jest tam fajny klimat starych kamienic, miasta nad Wisłą.
Użytkownicy forum, członkowie BSMZ BUNKIER - ruszamy na to spotkanie!
Kostka tam super pasuje, ale oczywiście niech położą jeszcze raz tak jak w centrum starego miasta robią.
Gdyby zadbać o Stary Fordon wtedy nawet kto wie czy to osiedle (?) nie stało by się wizytówką naszego miasta, jest tam fajny klimat starych kamienic, miasta nad Wisłą.
Użytkownicy forum, członkowie BSMZ BUNKIER - ruszamy na to spotkanie!
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- seth
- brak
- Kontakt:
Przyznaję, że postulat z asfaltem też nie przypadł mi do gustu. Na szczęście Rafael Prętki jest człowiekiem otwartym i pewne korekty da się przeprowadzić 
- StaraBydgoszcz
- brak
- Kontakt:
A jak zaczną już remontować to będzie narzekanie, że wiecznie korki, remonty nie idzie przejechać i tyle 
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
i dlatego ja na remonty czy rozbudowę nie narzekam, czekam cierpliwie na zakończenie. Ale wiadomo jak to większość marudziStaraBydgoszcz pisze:A jak zaczną już remontować to będzie narzekanie, że wiecznie korki, remonty nie idzie przejechać i tyle
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- Robak
- brak
- Kontakt:
To wszystko zależy od tego jak musisz poruszać się po mieście.
Jeśli przemieszczamy się tylko do i z pracy to można i nie narzekać
Niestety niektórzy pracują też za kółkiem i niestety wtedy nie da się nie wku.....
jak pół miasta jest zamknięte lub rozkopane
po prostu medal należy się osobie która wyraziła zgodę aby we wrześniu były zamknięte lub był ograniczony ruch
na Fordońskiej, Gdańskiej, Brzozowej, Stromej
a przejazd z Wyżyn na Błonie trwał pół godz.
Inwestycje są potrzebne i ułatwiają później komunikacje ( codziennie dziękuję za Trasę Uniwersytecką )
ale planowaniem tych remontów naprawdę powinien zająć się ktoś w miarę rozsądny
Jeśli przemieszczamy się tylko do i z pracy to można i nie narzekać
Niestety niektórzy pracują też za kółkiem i niestety wtedy nie da się nie wku.....
jak pół miasta jest zamknięte lub rozkopane
po prostu medal należy się osobie która wyraziła zgodę aby we wrześniu były zamknięte lub był ograniczony ruch
na Fordońskiej, Gdańskiej, Brzozowej, Stromej
a przejazd z Wyżyn na Błonie trwał pół godz.
Inwestycje są potrzebne i ułatwiają później komunikacje ( codziennie dziękuję za Trasę Uniwersytecką )
ale planowaniem tych remontów naprawdę powinien zająć się ktoś w miarę rozsądny
"Wypadek to dziwna rzecz. Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy" - Kubuś Puchatek
-
kurgan
- brak
- Kontakt:
A kiedy mieli przebudować Fordońską? Może powinni się sprężyć w dwa miesiące? 
- Robak
- brak
- Kontakt:
Nie mówię o jednej ulicy
a tym bardziej o takim projekcie jaki mamy na Fordońskiej
mówię że jak mają rozkopaną Fordońską to nie powinni ruszać Gdańskiej , Brzozowej czy innej
nie można rozkopać 1/4 miasta w tym samym czasie
mówię że jak mają rozkopaną Fordońską to nie powinni ruszać Gdańskiej , Brzozowej czy innej
"Wypadek to dziwna rzecz. Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy" - Kubuś Puchatek
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Ja jestem innego zdania - tak ludzie będą narzekać przez pół roku, a jakby robili jedno po drugim to ze dwa lata by zeszło.Robak pisze:nie można rozkopać 1/4 miasta w tym samym czasie
- Robak
- brak
- Kontakt:
Może zamknijmy cale miasto nie pracujmy a za 3 miesiące będziemy mieli piękne drogi ...
Wiesz każdy ma prawo do swojego zdania
ja piszę o tym co czuję stojąc codziennie w korkach i tracąc czas
- seth
- brak
- Kontakt:
Robak pisze:Może zamknijmy cale miasto nie pracujmy a za 3 miesiące będziemy mieli piękne drogi ...
To co piszesz jest zrozumiałe. Korek, to korek stoi się kiedy czas goni, wówczas żadna wyższa konieczność nie jest usprawiedliwieniem.
Mnie całe to pandemonium cieszy, mimo że stoję. Widzę jak Fordon łączy się z Bydgoszczą poważną arterią, widzę jak miasto nasze zmienia się in plus. I chociaż szlag nagły mnie trafia, jak dojeżdżam do kolejnego korka, to i tak w duchu się cieszę. Nic na to poradzić nie mogę, i nie chcę. Czas który tracę na inne działania, stanie się dla mnie cenny wówczas kiedy mi go zabraknie, ale i wtedy nie będę miał do kogo złożyć reklamację
Jutro blokada. Chociaż jej wymiar na razie nie jest wielki, ale małymi krokami można ruszyć z posad bryłę....czy jak tam szło
Inicjatywa jest warta poparcia. I ja, seth syn szatana i strażackiej motopompy Wam to mówię. Fordon jest czymś więcej niż dzielnicą Bydgoszczy. Fordon był miastem które poświęciło swoje prawa, aby polepszyć byt mieszkańców. I co z tego wyszło ? Blokada
- Maciej
- brak
- Kontakt:
Jedź sobie do Poznania, Krakowa czy Wrocławia, o Warszawie nie wspominając. Lepiej, że działają na kilku frontach niż mieliby robić jeden projekt czy remont na rok. Ludzie są naprawdę dziwni. Z jednej strony marudzą, że na zachodzie to tak i siak wygląda a z drugiej najlepiej jakby przez okres ich wakacyjnego urlopu drogowcy wyrobiliby się ze wszystkim bo to uciążliwe i w ogóle. Ja mam nadzieję, że Bydgoszcz będą kopać, zmieniać jak najwięcej aby kolejne pokolenie żyło w nowocześniejszym, sprawniejszym mieście.Robak pisze:Nie mówię o jednej ulicy
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Trzeba orać póki są pieniądze 
- Robak
- brak
- Kontakt:
Może masz w tym rację, dostaliśmy pieniądze trzeba wykorzystaćGrapHite pisze:Trzeba orać póki są pieniądze
chociaż cały czas uważam że jakby ktoś to lepiej planował było by "wygodniej" na mieście
Maciej byłem w różnych miastach i uważam że w każdym wkurzenie ludzi muszących pracować za kółkiem ( ale na terenie miasta )
jest takie samo. Nie jestem przeciwnikiem zmian a tylko robieniem wielkiej pokazówki przed wyborami i oraniem połowy miasta w tym samym czasie.
Może to dobry temat na inny wątek "Bydgoskie korki"
a wracając do tematu
Seth - powodzenia, naprawdę uważam że o stary Fordon należy walczyć bo został on "opuszczony"
a ma naprawdę urokliwe miejsca
A myśleliście o tzw "inicjatywie lokalnej"
http://www.bydgoszcz.pl/inicjatywylokalne/
może niektóre postulaty udało by się w ten sposób załatwić
- seth
- brak
- Kontakt:
Gdzieś jednak jesteśmy zgodni
Byłem, niestety tylko przez godzinę, ale najzwyczajniej w świecie nie mogłem pozostać dużej, mimo przygotowanego wcześniej apelu do ludu Fordońskiego.
Zgrzała mnie przy tej okazji czereda różnych członków, a już najbardziej akcja wyborcza sztabu niejakiego Dombrowicza
By go ch...j z tymi jabłkami.....
Zgrzała mnie przy tej okazji czereda różnych członków, a już najbardziej akcja wyborcza sztabu niejakiego Dombrowicza
- Załączniki
-
- CAM02149.jpg (72.29 KiB) Przejrzano 9023 razy
-
- CAM02151.jpg (101.8 KiB) Przejrzano 9023 razy
-
- CAM02152.jpg (88.83 KiB) Przejrzano 9023 razy
-
- CAM02153.jpg (74.07 KiB) Przejrzano 9023 razy
-
- CAM02154.jpg (80.45 KiB) Przejrzano 9023 razy
-
- CAM02155.jpg (80.18 KiB) Przejrzano 9023 razy
- Robak
- brak
- Kontakt:
Jak wspomniałem taki mamy czas ... przedwyborczy
i każdy chce się pokazać i poprawić swój wizerunek
a po wyborach ...
i każdy chce się pokazać i poprawić swój wizerunek
a po wyborach ...
- seth
- brak
- Kontakt:
Robak pisze: a po wyborach ...
A po wyborach, będziemy dalej protestować
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
pikieta w ruchu
https://www.youtube.com/watch?v=_56cLna ... ata_player
https://www.youtube.com/watch?v=_56cLna ... ata_player
- lobuz
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Czas w starym fordonie się zatrzymał... rewitalizacja jest potrzebna od zaraz, bo jak skończą się unijne pieniądze, to na wiele liczyć nie będziemy mogli
tylko trzeba to zrobić z głową
Marche ou crève