Bydgoszcz Wschód - piesza wędrówka. Tor wyścigów konnych
- bunkier
- brak
- Kontakt:
Bydgoszcz Wschód - piesza wędrówka. Tor wyścigów konnych
W niedzielę dnia 14.09.2014 r. BSMZ ”BUNKIER” zaprasza na drugą pieszą wycieczkę po dzielnicy Bydgoszcz Wschód. Zbiórka uczestników o godz. 10:00 na parkingu przy stacji kolejowej Bydgoszcz Wschód.
Podczas wycieczki poznamy historię toru wyścigów konnych, na którym co roku rozgrywano gonitwę: „Wielka Bydgoska”, porozmawiamy o Kolei Wschodniej, obejrzymy pozostałości po trójkącie manewrowym. Będziemy również „podziwiać” ruiny ruin schronów. W drodze powrotnej na stację Bydg. Wsch. przejdziemy obok wieży ciśnień oraz żurawia wodnego. Przypomnimy też historię powstania podobozu Bromberg-Ost.
Zapraszamy
Wszystkie osoby biorące udział w imprezie zobowiązane są do zapoznania się z treścią regulaminu imprez: http://www.forum.bsmz.org/viewtopic.php?f=55&t=2242
Podczas wycieczki poznamy historię toru wyścigów konnych, na którym co roku rozgrywano gonitwę: „Wielka Bydgoska”, porozmawiamy o Kolei Wschodniej, obejrzymy pozostałości po trójkącie manewrowym. Będziemy również „podziwiać” ruiny ruin schronów. W drodze powrotnej na stację Bydg. Wsch. przejdziemy obok wieży ciśnień oraz żurawia wodnego. Przypomnimy też historię powstania podobozu Bromberg-Ost.
Zapraszamy
Wszystkie osoby biorące udział w imprezie zobowiązane są do zapoznania się z treścią regulaminu imprez: http://www.forum.bsmz.org/viewtopic.php?f=55&t=2242
- Załączniki
-
- Bydg Wsch14.jpg (69.32 KiB) Przejrzano 8885 razy
-
Tomek
- brak
- Kontakt:
Re: Bydgoszcz Wschód - piesza wędrówka. Tor wyścigów konnych
Przecież w czerwcu już tam byliśmy ... chyba że coś ciekawego wtedy przeoczyliśmy ?
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Ty może i byłeś ale jest z pewnością wiele osób, które nie oglądały tego miejsca 
-
jaras
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Wycieczki są cykliczne raz w sobotę raz w niedzielę i tak powinno być 
- bunkier
- brak
- Kontakt:
Dokładnie
Nawet dopisałem "drugą" 
-
Tomek
- brak
- Kontakt:
Wycieczki powinny być w NIEDZIELĘ ponieważ wiele osób jest "zmuszanych" do pracy w soboty przez co nie mogą wziąć w nich udziału.
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Niby tak, zwróć jednak uwagę na fakt, ze organizatorzy też mają rodziny i nie zawsze da się przekonać np. żonę żeby dała "dzień wolnego"Tomek pisze:Wycieczki powinny być w NIEDZIELĘ
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Powinny być tak jak... ustala organizator 
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
A ja znam osoby, które mają wolne soboty a pracują w niedziele...Tomek pisze:Wycieczki powinny być w NIEDZIELĘ ponieważ wiele osób jest "zmuszanych" do pracy w soboty przez co nie mogą wziąć w nich udziału.
Więc tak jak pisze Paweł, wycieczki powinny być wtedy, kiedy pasuje organizatorom, a nie jak się wydaje, że powinny być wg jednego uczestnika...
-
wlodi
- brak
- Kontakt:
A ja pracuje często i w sobotę i w niedzielę a przeważnie wtedy kiedy są wycieczki bunkra 
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Niektórzy pracują, inni się uczą. Jedna z wycieczek jest teraz w piątek, bo nie ma innej możliwości. Niestety nie wszystkim da się dogodzić, dlatego wycieczki często są cykliczne, żeby więcej osób miało szansę w nich uczestniczyć 
- kita
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Czasem i terminy wycieczek ustala się w godzinach nocnych co też nie pasuje każdemu bo pracują i o tej porze doby.
Nie da się dogodzić każdemu nawet jak zaplanujesz taką wycieczkę i parę miesięcy wcześniej to też cześć powie ze im nie pasowało choć miały parę miesięcy aby sobie wolne załatwić jak bardzo by chciały przybyć.
Bydgoszcz Wschód - piesza wędrówka. Tor wyścigów konnych. są to tereny które powinienem znać jak własną kieszeń bo niedaleko mieszkałem a też ubolewam nad tym iż już po raz kolejny nie mogę się wybrać z Bunkrem na organizowaną wycieczkę w to miejsce w tym czasie. To nie powód aby się powiesić ? A dotrwać do miejsc o porze w której Tobie będzie pasowało.
Zimą będę w te rejony też organizował wyjście więc czytajcie forum i organizujcie sobie wolne niedziele
Pozdrawiam
kita
Nie da się dogodzić każdemu nawet jak zaplanujesz taką wycieczkę i parę miesięcy wcześniej to też cześć powie ze im nie pasowało choć miały parę miesięcy aby sobie wolne załatwić jak bardzo by chciały przybyć.
Bydgoszcz Wschód - piesza wędrówka. Tor wyścigów konnych. są to tereny które powinienem znać jak własną kieszeń bo niedaleko mieszkałem a też ubolewam nad tym iż już po raz kolejny nie mogę się wybrać z Bunkrem na organizowaną wycieczkę w to miejsce w tym czasie. To nie powód aby się powiesić ? A dotrwać do miejsc o porze w której Tobie będzie pasowało.
Zimą będę w te rejony też organizował wyjście więc czytajcie forum i organizujcie sobie wolne niedziele
Pozdrawiam
kita
Bunkerites of Poland
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
- bunkier
- brak
- Kontakt:
Wycieczka po dzielnicy Bydgoszcz Wschód została wpisana do cyklicznych imprez organizowanych przez BSMZ "BUNKIER".