Gwiazda na pasku jest odwrotnie, czyli pasek założony w druga stronę.
Bunkerites of Poland
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Ja widzę jeszcze, nad głową czwartego żołnierza w ciężarówce, kawałek krzyża stojącego pewnie na skraju miejscowości. Zakładając, że film powstawał w czasie 'walki z kościołem', przemycenie krzyża w scenie było ryzykowne. Chyba że, po 1956, gdy ta 'walka' zmalała, był on już we filmie traktowany jako element neutralny.
BYDZIAK 1958 pisze:Ja widzę jeszcze, nad głową czwartego żołnierza w ciężarówce, kawałek krzyża stojącego pewnie na skraju miejscowości. Zakładając, że film powstawał w czasie 'walki z kościołem', przemycenie krzyża w scenie było ryzykowne. Chyba że, po 1956, gdy ta 'walka' zmalała, był on już we filmie traktowany jako element neutralny.
O tym nie myślałem
seth pisze:A ja dodam że absolutnie wszyscy widniejący na tym zdjęciu mają na głowach polskie hełmy wz.50, zamiast sowieckich wz.40