Zastrzegam, że Graphite jest wyłączony ze zgadywanki bo za szybko zabawę by popsuł (sorry, Paweł
Zdjęcie z lasu Gdańskiego
Moderator: krajan
-
wichura
- brak
- Kontakt:
Zdjęcie z lasu Gdańskiego
Ponieważ Graphite ostatnio uznaje, że najlepsze są zagadki z lasu to proszę bardzo. Namówiłeś mnie
Pytanie brzmi: Gdzie wykonano poniższe zdjęcie. Proszę o podanie lokalizacji lub obiektu koło którego (ok. 200 m) to zdjęcie zostało wykonane.
Zastrzegam, że Graphite jest wyłączony ze zgadywanki bo za szybko zabawę by popsuł (sorry, Paweł
)
- Załączniki
-
- zagadka.jpg (199.76 KiB) Przejrzano 2593 razy
-
Tomek
- brak
- Kontakt:
Re: Zdjęcie z lasu
Okolice Belmy
-
wichura
- brak
- Kontakt:
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
-
Tomek
- brak
- Kontakt:
Przedmoście
- kita
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Las Gdański.
Bunkerites of Poland
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
-
wichura
- brak
- Kontakt:
No i mamy rozwiązanie...kita pisze:Las Gdański.
To miejsce pamiętam jeszcze z lat 80-tych. Bezpośrednio "za torami" za stacją Bydgoszcz Leśna ciągnęły się wówczas linie telefoniczne w kierunku z pd.-w. na pn. - z. (lub jak kto woli odwrotnie
Po wielu latach odwiedziłem ponownie to miejsce. Wówczas przewody były już poprzecinane, ale zwisały jeszcze ze słupów. Zdziwiło mnie to ogromnie bo ten teren był zawsze "zamieszkały przez bezdomnych", więc taka ilość bezpańskiego metalu w takim miejscu
Graphite, wyłączyłem Cię z tej zabawy bo wiem, że zbyt dobrze znasz ten rejon, ale teraz liczę na Ciebie. Kojarzysz (ale reszty również pytam) dokąd ta linia sięgała? I kiedy kable oraz słupy zniknęły? Zresztą w naszych lasach sporo takich naziemnych linii kiedyś było...