Wisłą do Bałtyku - Wyprawa Sapera w szczytnym celu !!!
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Re: Wisłą do Bałtyku - Wyprawa Sapera w szczytnym celu !!!
A transparent gotowy? 
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Jest problem - mam telefon do Sapera ale milczy
Albo się rozładował albo wyłącza żeby oszczędzać baterię.
Także nie mam pojęcia jak na razie, czy jutro faktycznie zawita do Bydgoszczy, a jeśli tak, to o której
No nic, będę próbował dalej ...
Jak na razie spakowałem w razie co jednorazowego grilla, może mu się przyda, w końcu ostatnio miał problemy z rozpaleniem ogniska.
Zrobi ktoś ciepłą herbatę?
Także nie mam pojęcia jak na razie, czy jutro faktycznie zawita do Bydgoszczy, a jeśli tak, to o której
No nic, będę próbował dalej ...
Jak na razie spakowałem w razie co jednorazowego grilla, może mu się przyda, w końcu ostatnio miał problemy z rozpaleniem ogniska.
Zrobi ktoś ciepłą herbatę?
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Mogę zrobić ciepłej herbaty. Jak coś więcej się dowiesz co potrzeba to pisz. A zanim się dowiesz maluj z dzieciakami transparent 
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Marcin; proszę napisz do nas sms jak będziesz wiedział o której witamy SAPERA! Nie siedzę non stop na forum, więc proszę poinformuj mnie pisząc do mnie sms.
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Niestety ale nie mam za bardzo na czymMisia pisze:A zanim się dowiesz maluj z dzieciakami transparent
Z ostatnich wieści Saper zmienił miejsce spotkania w Toruniu - ma być za mostem na przeciw Castoramy.
Tak więc jeśli ruszy jutro rano z tego miejsca to będzie w Bydzi gdzieś pewnie w południe - chyba że wypłynie później.
-
Lidka
- brak
- Kontakt:
Zastanawiam sie czy Saper będzie dobijał do brzegu w Bydzi. Dzień jest krótki a on płynie tylko w ciągu dnia. Jeśli plan ma napięty to będzie można mu tylko z mostu pomachać.
Transparent... hmm mam prześcieradło! Nie mam farb. Miska jak masz farby to bierz i biegnij do mnie i malujemy!
Transparent... hmm mam prześcieradło! Nie mam farb. Miska jak masz farby to bierz i biegnij do mnie i malujemy!
- seth
- brak
- Kontakt:
Jak widzę na forum Poszukiwanie Skarbów jest jednoznaczna deklaracja o włączeniu się BSMZ "Bunkier" do tej akcji.
Skądinąd nie wiedziałem, że wraz z generałem Ewingiem piszę na tym samym forum
Cel szczytny, a samozaparcie Sapera godne poparcia finansowego. Konto podane więc przelewajmy kasę. Każda złotówka na pewno jest ważna.
Skądinąd nie wiedziałem, że wraz z generałem Ewingiem piszę na tym samym forum
Cel szczytny, a samozaparcie Sapera godne poparcia finansowego. Konto podane więc przelewajmy kasę. Każda złotówka na pewno jest ważna.
-
Lidka
- brak
- Kontakt:
No w sumie seth ma rację. Skupiliśmy się na Saperze a zapomnieliśmy po co on to robi. Może na transparencie namalować numer konta? 
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Udało mi się w końcu skontaktować z Saperem.
Chce się jutro z nami spotkać - miejsce - przeprawa promowa przed Mostem Fordońskim od strony Fordonu.
Rano ma się odezwać, o której wypłynął i mniej więcej o której będzie.
Tak liczę, że z Torunia do Bydzi ok. 3-4 godziny mu zejdzie.
Chce się jutro z nami spotkać - miejsce - przeprawa promowa przed Mostem Fordońskim od strony Fordonu.
Rano ma się odezwać, o której wypłynął i mniej więcej o której będzie.
Tak liczę, że z Torunia do Bydzi ok. 3-4 godziny mu zejdzie.
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
A wiesz już czego mu potrzeba?
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Tak nie za bardzo. Sam nie wie czego potrzebuje w tej chwili 
Zapewne od znajomych z Torunia dostanie również prowiant.
Ja zabieram dla niego wodę mineralną, grilla jednorazowego, jabłka i jakiś jogurt pitny.
Jak ktoś ma coś energetycznego (np. czekoladowe batony) to za pewne nie pogardzi
W razie czego jak nie zmieści się do kajaka, lub stwierdzi, że mu coś nie jest potrzebne to zabierze się z powrotem do domu.
Zapewne od znajomych z Torunia dostanie również prowiant.
Ja zabieram dla niego wodę mineralną, grilla jednorazowego, jabłka i jakiś jogurt pitny.
Jak ktoś ma coś energetycznego (np. czekoladowe batony) to za pewne nie pogardzi
W razie czego jak nie zmieści się do kajaka, lub stwierdzi, że mu coś nie jest potrzebne to zabierze się z powrotem do domu.
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Najważniejsze wsparcie 
I coś ciepłego, to przybędę z herbatką.
Bo batoniki u mnie w domu nie mają szans leżeć zbyt długo
I coś ciepłego, to przybędę z herbatką.
Bo batoniki u mnie w domu nie mają szans leżeć zbyt długo
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Marcinie; nie każdy zna miejsce przeprawy promowej 
Proszę o ustalenie godziny i miejsca spotkania (np. okolice Starego Fordonu lub stacji benzynowej tej za mostem) by razem udać się w miejsce spotkania z SAPEREM!
Proszę o ustalenie godziny i miejsca spotkania (np. okolice Starego Fordonu lub stacji benzynowej tej za mostem) by razem udać się w miejsce spotkania z SAPEREM!
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Miejsce spotkania zaznaczyłem na poniższej mapce jeśli ktoś nie wie gdzie to jest.
Wystarczy zaraz po skręceniu na Most Fordoński, zjechać zaraz w lewo przecinając przeciwległy pas i zjechać na dół pod most (ul. Nad Wisłą).
Godzinę będę znał dopiero jutro i to też w przybliżeniu (zależy to od tego o której Saper wyruszy z Torunia). Teraz mogę tylko napisać że powinien to być przedział czasowy 10-14.
Wystarczy zaraz po skręceniu na Most Fordoński, zjechać zaraz w lewo przecinając przeciwległy pas i zjechać na dół pod most (ul. Nad Wisłą).
Godzinę będę znał dopiero jutro i to też w przybliżeniu (zależy to od tego o której Saper wyruszy z Torunia). Teraz mogę tylko napisać że powinien to być przedział czasowy 10-14.
- Załączniki
-
- Mapka.jpg (322.65 KiB) Przejrzano 12149 razy
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Niedziela 10.11.2013
"Dzień 16.
Wystartowałem na spokojnie o 8 spod zapory Włocławek/ kierunek ujście Drwęcy. pogoda do południa w miarę dopisała, słoneczko i wiatr. Po drodze miłe spotkanie z człowiekiem na skuterze/ może wpadnie kilka groszy na akcje. Przed ujściem Drwęcy ustaliliśmy nowe miejsce spotkania. jednak za Toruniem, dla mnie oznaczało to przyspieszenie, i jak się okazało miałem co nadrabiać i to jeszcze w deszczu , ale było warto, na miejsce przybyłem po zmroku. Z daleka palące się ognisko wyznaczało cel. Na miejscu miłe spotkanie, czekali na mnie znajomi i gość z forum wędkarskiego, znów miłe zaskoczenie. Teraz ognisko i rozmowy:-)."
"Dzień 16.
Wystartowałem na spokojnie o 8 spod zapory Włocławek/ kierunek ujście Drwęcy. pogoda do południa w miarę dopisała, słoneczko i wiatr. Po drodze miłe spotkanie z człowiekiem na skuterze/ może wpadnie kilka groszy na akcje. Przed ujściem Drwęcy ustaliliśmy nowe miejsce spotkania. jednak za Toruniem, dla mnie oznaczało to przyspieszenie, i jak się okazało miałem co nadrabiać i to jeszcze w deszczu , ale było warto, na miejsce przybyłem po zmroku. Z daleka palące się ognisko wyznaczało cel. Na miejscu miłe spotkanie, czekali na mnie znajomi i gość z forum wędkarskiego, znów miłe zaskoczenie. Teraz ognisko i rozmowy:-)."
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Saper przed chwilą wypłynął z Torunia. Liczy, że trasę do Bydgoszczy powinien pokonać w 4-5 godzin, a więc teoretycznie powinien być koło godziny 13:00
Umówiłem się z nim, że da mi znać jak będzie mijał Solec Kujawski (zostanie mu wtenczas 10 km, czyli około 1/3 trasy)
Wstępnie proponuję umówić się na godzinę 12:30. Jeśli okaże się, że w Solcu jakimś trafem będzie przed 11:30 to dam znać (będziemy mieli wtenczas od niecałą godzinę na dojazd na miejsce
)
Umówiłem się z nim, że da mi znać jak będzie mijał Solec Kujawski (zostanie mu wtenczas 10 km, czyli około 1/3 trasy)
Wstępnie proponuję umówić się na godzinę 12:30. Jeśli okaże się, że w Solcu jakimś trafem będzie przed 11:30 to dam znać (będziemy mieli wtenczas od niecałą godzinę na dojazd na miejsce
-
Lidka
- brak
- Kontakt:
Super
Wszystko wiadomo i do tego czasu chyba dojdę do siebie.
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Poniżej relacja z pobytu w Toruniu
"Dziś rano kolega przywiózł mi herbatę, gdy stal zmarznięty i czekał aż się spakuje na silnym zimnym wietrze, powiedział; Wisła do Gdańska- Pieronski pomysł sapera. i tak tez od dziś nazywa się mój kajak PIERONSKI POMYSL"
Saper napisał:Zebrała się nas skromna grupka 6 osób, w tym miły kolega Janek z forum wędkarskiego.Czas upłynął w miłej atmosferze na rozmowach i spożywaniu różnych wiktuałów, które przynieśli uczestnicy spotkania.
Trzeba przyznać, że Artur ma ciężką przeprawę przy obecnej pogodzie, w całym swoim dobytku ani jednego ubrania, które byłoby absolutnie suche, więc jeśli ktoś na trasie byłby w stanie wspomóc go w podsuszeniu ubrań (gdy mieszka blisko), byłby to bardzo fajny gest. To mu się na pewno przyda.
Niestety nie mam zdjęć z ubiegłego wieczoru, bo w pośpiechu zapomniałem aparatu, a moja komórka po ciemku nie jest w stanie zrobić fotek. Dziś rano o 7.30 wpadłem do obozowiska Sapera pomóc mu się spakować, godzinę później wyruszył w dalszą drogę.
"Dziś rano kolega przywiózł mi herbatę, gdy stal zmarznięty i czekał aż się spakuje na silnym zimnym wietrze, powiedział; Wisła do Gdańska- Pieronski pomysł sapera. i tak tez od dziś nazywa się mój kajak PIERONSKI POMYSL"
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Poniżej fotki z dzisiejszego spotkania z Saperem w Bydgoszczy (Fordon).
Artur dotarł około 13:30
Zgodnie z zapowiedzią pojawiła się TVP Bydgoszcz - dziś wieczorem w Zbliżeniach ma być wywiad z Arturem.
Ogólnie było miło i sympatycznie
Reszta moich zdjęć https://plus.google.com/u/0/photos/1158 ... -XRgNnt2gE
Artur dotarł około 13:30
Zgodnie z zapowiedzią pojawiła się TVP Bydgoszcz - dziś wieczorem w Zbliżeniach ma być wywiad z Arturem.
Ogólnie było miło i sympatycznie
Reszta moich zdjęć https://plus.google.com/u/0/photos/1158 ... -XRgNnt2gE
- Załączniki
-
- DSCF1738.JPG (183.38 KiB) Przejrzano 12063 razy
-
- DSCF1740.JPG (172.41 KiB) Przejrzano 12063 razy
-
- DSCF1743.JPG (240.71 KiB) Przejrzano 12063 razy
-
- DSCF1745.JPG (210.69 KiB) Przejrzano 12063 razy
-
- DSCF1754.JPG (130.92 KiB) Przejrzano 12063 razy
-
- DSCF1748.JPG (101.85 KiB) Przejrzano 12063 razy
-
- DSCF1755.JPG (193.49 KiB) Przejrzano 12063 razy
-
- DSCF1764.JPG (152.06 KiB) Przejrzano 12063 razy
-
- DSCF1767.JPG (162.83 KiB) Przejrzano 12063 razy
-
- DSCF1766.JPG (137.81 KiB) Przejrzano 12063 razy
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Kajak został oznakowany