Wodne Potyczki

ODPOWIEDZ
Robert Grochowski
brak
Kontakt:

Wodne Potyczki

Post autor: Robert Grochowski »

W imieniu Organizatorów serdecznie zapraszamy na inscenizacje dwóch bitew lądowo - rzecznych, które będą miały miejsce w dniu 23 czerwca na Wyspie Młyńskiej. Emocji, huku armat, a i niemałej dawki historii z pewnością nie zabraknie. ZAPRASZAMY
Załączniki
plakat wodne potyczkim.jpg
plakat wodne potyczkim.jpg (199.48 KiB) Przejrzano 5340 razy
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć
Awatar użytkownika
BYDZIAK 1958
brak
Kontakt:

Re: Wodne Potyczki

Post autor: BYDZIAK 1958 »

A czy możesz zdradzić choć jakiś drobny szczegół przybycia Szwedów? Czy przybędą do nas, 'rabować', jakąś historyczną łodzią? Czy to są jakieś fakty historyczne? Bo wydaje się, że przynajmniej z łupami, łatwiej było by im wracać w stronę Bałtyku, drogą wodną...
Robert Grochowski
brak
Kontakt:

Osobiście zajmuję się reżyserią inscenizacji bitwy z Krzyżakami. Co do potyczki ze Szwedami, to koledzy rekonstruktorzy trzymają wszystko w tajemnicy. Wiadomo tylko, że będzie bardzo głośno od huku armat i większa część odbędzie się na wodzie.
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć
Awatar użytkownika
Hrab
brak
Kontakt:

Post autor: Hrab »

Co do bitwy z Krzyżakami pod Wilczem i Lucimiem, to widziałem, że rośnie tam kukurydza sprowadzona z Ameryki w późniejszych czasach. Nie będzie autentycznie.
Awatar użytkownika
BYDZIAK 1958
brak
Kontakt:

Post autor: BYDZIAK 1958 »

Robert Grochowski pisze:Osobiście zajmuję się reżyserią inscenizacji bitwy z Krzyżakami. (...)
Hrab pisze:Co do bitwy z Krzyżakami pod Wilczem i Lucimiem, to widziałem, że rośnie tam kukurydza sprowadzona z Ameryki w późniejszych czasach. Nie będzie autentycznie.
^^^ Kiedy jest planowana ta inscenizacja pod Wilczem? Jak zwykle, nie udało mi się trafić na wątek który ją zapowiada. A może być ciekawie.
Awatar użytkownika
Hrab
brak
Kontakt:

Post autor: Hrab »

W kalendarium imprez koronowskich jest to 20 - 21 lipca razem z festynem cysterskim, ale nie pod Wilczem lecz w samym Koronowie.
Awatar użytkownika
andant
brak
Kontakt:

Post autor: andant »

Obecnie to już jarmark cysterski. festyn był jak organizowała to szczęśliwa Dolina czyli do 2010 roku. Ale w tym roku może być ciekawiej niż w ubiegłym. Szczegółów na razie nie zdradzę.
"Cudze wiedzieć rzeczy ciekawość jest, a swoje potrzeba"
Andrzej Maksymilian Fredro
Robert Grochowski
brak
Kontakt:

Zaszło tu jakieś małe nieporozumienie ;) Jak wyłuszczono na plakacie, moje zaproszenie dotyczy inscenizacji bitwy z Krzyżakami, która odbędzie się w ramach Steru na Bydgoszcz w dniu 23 czerwca. Z inscenizacją bitwy pod Koronowem nie mam nic wspólnego.
Awatar użytkownika
GrapHite
BSMZ Bunkier
Kontakt:

Post autor: GrapHite »

tak Szwedzi Bydgoszcz rabowali...
Załączniki
IMG_6654.jpg
IMG_6654.jpg (147.6 KiB) Przejrzano 5111 razy
IMG_6659.jpg
IMG_6659.jpg (153.59 KiB) Przejrzano 5111 razy
IMG_6681.jpg
IMG_6681.jpg (109.97 KiB) Przejrzano 5111 razy
IMG_6687.jpg
IMG_6687.jpg (98.97 KiB) Przejrzano 5111 razy
IMG_6703.jpg
IMG_6703.jpg (139.65 KiB) Przejrzano 5111 razy
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
ODPOWIEDZ