Cytując hicior You Tube: "Taka sytuacja, nie"

Blackhawki'i to pikuś, ciekawe gdzie zaparkują ten okrętGrapHite pisze:Z plakatu wynika, że bedą dwa blackhawk'i![]()
...widzę w tym parafrazę historii o angielskiej łodzi podwodnej z "CK Dezerterzy" - "...ominęli wszystkie blokady, wpłynęli do Dunaju, potem dopływami, w końcu rurami kanalizacyjnymi podjechali do sracza i zakotwiczyli w oczekiwaniu na pana oberleutnanta..."Robert Grochowski pisze:Jak mawiał Janek Kos - szansa jest. Dopłynie taki USS do Gdańska, później Wisłą do Brdyujścia. Śluzowanie, po czym Brdą do śluzy na Marcinkowskiego. Śluzowanie i dalej w górę rzeki na Zalew Koronowski. Na wysokości Sokole - Kuźnicy skręcą sobie w lewo i wpłyną na rzeczką Krówkę. Tu mają już z górki - przepłyną przez parę jeziorek i spokojnie zakotwiczą na Jeziorze Wierzchucińskim Dużym.

1. Obiekt w Krąpiewie nie był wpisany na listę zabytków, nie miał szans nawet pretendować do tej listy, więc argumentacja Pana Matuszaka do mnie nie trafia. Jedyne wsparcie, o które mógł się starać, to fundusze europejskie - czy naprawdę mamy wierzyć, że przez TRZY lata ktoś zastanawiał się nad złożeniem wniosku (...i skupiał się nad tematem "drożyzny" w jego opracowaniu), aż w końcu pula uległa wyczerpaniu?!Maciej Kulesza pisze: (...)"W uzupełnieniu informacji zawartych w Gazecie Wyborczej pragnę poddać pod rozwagę i do głębszych przemyśleń dla tych, którzy tak aktywnie krytykują naszą decyzję o sprzedaniu wyposażenia bunkra, artykuł który Express Bydgoski zamieścił na swoich łamach odkrywając realne możliwości wsparcia obiektów zabytkowych."(...)
Maciej jest związany z panem M. tak samo jak my wszyscy, pasjonaci takich obiektów. To, że „napędzał” klientów na „Jantara” to tylko jego dobra wola gdyż szukał jednostki pływającej na imprezę „Foto Rejs”, ostatecznie popłynęliśmy „starym” tramwajem wodnym. Czy w tych tysiącach zdjęć były zdjęcia nocne miasta z perspektywy Brdy na odcinku Opera – Słoneczny Młyn ? A może też był obraz ruchomy, jeżeli nie to służę moim materiałemTheTerminaThor pisze:Przy okazji: czy Pan Kulesza jest jakimś przypadkiem, jakoś związany z Panem Matuszakiem? - z tego co pamiętam, to w roku 2009, w czerwcu usiłował mu napędzić klientów na "Jantara", pod pretekstem rejsu w celu fotografowania Bydgoszczy z perspektywy Brdy ale brakowało coś chętnych... cyt.: "Nikt jeszcze w historii miasta w sposób zorganizowany nie fotografował miasta z poziomu rzeki!" - akurat!!! ...było już wówczas w dostępnych archiwach cyfrowych ponad tysiąc fotek z tej perspektywy...
Dzięki Jarku, za wyjaśnienie, gdyż w kontekście materiałów, dostarczonych Maciejowi przez M. oraz archiwalnych tekstów zapowiadających wspomniany rejs, wyglądało to zgoła inaczej.bunkier pisze:Maciej jest związany z panem M. tak samo jak my wszyscy, pasjonaci takich obiektów.
Kolego TheTerminaThorTheTerminaThor pisze:
Przy okazji: czy Pan Kulesza jest jakimś przypadkiem, jakoś związany z Panem Matuszakiem? - z tego co pamiętam, to w roku 2009, w czerwcu usiłował mu napędzić klientów na "Jantara", pod pretekstem rejsu w celu fotografowania Bydgoszczy z perspektywy Brdy ale brakowało coś chętnych... cyt.: "Nikt jeszcze w historii miasta w sposób zorganizowany nie fotografował miasta z poziomu rzeki!" - akurat!!! ...było już wówczas w dostępnych archiwach cyfrowych ponad tysiąc fotek z tej perspektywy...
Tylko pytam - jeśli się mylę, to proszę o wyprowadzenie mnie z tego błędu.
Tylko pytam - jeśli się mylę, to proszę o wyprowadzenie mnie z tego błędu.

Kolego nie jestem dziennikarzem. Nigdy się za takiego nie uważałem, przez szacunek do tego zawodu wykonywanego przez dziennikarzy których mam przyjemność znać.TheTerminaThor pisze: Obecnie, wg mego skromnego zdania stoisz we wspólnym froncie z panem M. - bez krzty (poprawione) dziennikarskiego obiektywizmu.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość