Głowa z ul. Śniadeckich 6
Moderator: krajan
-
krajan
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Re: Głowa
a dokładniej Śniadeckich 6 - cała kamienica jest w tym wątku http://www.forum.bsmz.org/viewtopic.php?f=67&t=5434
O ile się nie mylę jest to wizerunek Hermesa, który był między innymi bogiem handlarzy i kupców.
Takich wizerunków (głowa w czapce ze skrzydełkami) jest w mieście dość sporo trzeba się tylko dobrze rozglądać
Dwa już prezentowałem na forum
Stary Rynek

Gdańska 71

O ile się nie mylę jest to wizerunek Hermesa, który był między innymi bogiem handlarzy i kupców.
Takich wizerunków (głowa w czapce ze skrzydełkami) jest w mieście dość sporo trzeba się tylko dobrze rozglądać
Dwa już prezentowałem na forum
Stary Rynek
Gdańska 71
- paschendaele
- brak
- Kontakt:
może lekko offtopuję..
niektóre głowy na kamienicach nawet ciekawie wyglądają... ale jak dla mnie niektóre wręcz przerażają..
niektóre głowy na kamienicach nawet ciekawie wyglądają... ale jak dla mnie niektóre wręcz przerażają..
- Oliko
- brak
- Kontakt:
Wiem, o czym mówisz!! Kiedy po raz pierwszy oglądałam uważnie te na hotelu Pod Orłem to mało nie padłam ("anioł", "anioł", "anioł"..."AAAAA, co to?!?!!!"paschendaele pisze:może lekko offtopuję..