Figurka z kapliczki na Prądach
Moderator: krajan
-
krajan
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
- BYDZIAK 1958
- brak
- Kontakt:
Re: Figurka
Nie wiem. (Zapewne chodzi o tą dużą figurkę. ) Ale z czystej ciekawości spytam, czy ten mały, niebieski z prawej, to jakiś święty? Więc może, 'ona' stoi w miejscu opisanym, czy oznaczonym jego imieniem?
-
AERO
- brak
- Kontakt:
Takich samych i podobnych figurek jest ogromnie dużo i to w wielu miejscach, zatem i zgadnąć trudno.
Prawdopodobnie jednak w tym przypadku , chodzi o maleńką, urokliwie zlokalizowaną kapliczkę , znajdującą się na ul. Lisiej , na Prądach.
Kapliczka jest tak mała, że i organy wykonano w skali modelarskiej.
Posiadam kilka fotek wnętrza tej kapliczki, ale od dłuższego czasu mam spore problemy z "żabą" więc zdjęć już nie wklejam.
Widzę krajan , że " robisz kilometry " i daleko zaglądasz .

Prawdopodobnie jednak w tym przypadku , chodzi o maleńką, urokliwie zlokalizowaną kapliczkę , znajdującą się na ul. Lisiej , na Prądach.
Kapliczka jest tak mała, że i organy wykonano w skali modelarskiej.
Posiadam kilka fotek wnętrza tej kapliczki, ale od dłuższego czasu mam spore problemy z "żabą" więc zdjęć już nie wklejam.
Widzę krajan , że " robisz kilometry " i daleko zaglądasz .
-
krajan
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Świetny strzał, kapliczka przy Lisiej
Chyba pierwszy raz widziałem ją otwartą

-
Katarzyna Milczarek
- brak
- Kontakt:
"TEN MAŁY" to nie żaden święty tylko Chrystus FrasobliwyBYDZIAK 1958 pisze:Nie wiem. (Zapewne chodzi o tą dużą figurkę. ) Ale z czystej ciekawości spytam, czy ten mały, niebieski z prawej, to jakiś święty? Więc może, 'ona' stoi w miejscu opisanym, czy oznaczonym jego imieniem?
https://www.google.pl/search?q=chrystus ... swbZxYCYDQ