kolejowa niespodzianka
-
lisiogonek
- brak
- Kontakt:
kolejowa niespodzianka
Mam miłą niespodziankę dla wszystkich czynnych sympatyków Wyrzyskiej Kolejki Powiatowej - mam nadzieję zaprezentować ją podczas jednego z najbliższych wyjazdów do B. Aby uchylić rąbka tajemnicy powiem że niespodzianka jest dzięki współpracy kolejarzy z Maltanki i Skansenu Jacka Grzywacza z Łochowic... Liczę że spodoba się ta niespodzianka 
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Re: kolejowa niespodzianka
Ciekawe... Jak Jacek z Łochowic to jakiś silnik, motor, albo traktor... na torach 
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- BYDZIAK 1958
- brak
- Kontakt:
Musiałem jeszcze raz przeczytać wpis lisiogonka, by 'zaskoczyć'... Bo moje jakieś tam nadzieje dotyczące Myślęcinka i wyobraźnia 'odczytały', że ta 'niespodzianka' będzie na torach myślęcińskich.

A to wszystko dlatego, że w pierwszej chwili "B", znaczyło dla mnie, że do Bydgoszczy, czyli "M"...lisiogonek pisze:(...)
- mam nadzieję zaprezentować ją podczas jednego z najbliższych wyjazdów do B. (...)
... Liczę że spodoba się ta niespodzianka
-
lisiogonek
- brak
- Kontakt:
Jak widzę Bydziak jest bliżej meritum sprawy niż mogłem przypuszczać...nic już lepiej nie piszę bo z niespodzianki będą nici...
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Z Malty dadzą parowóz, a Jacek załatwi transport i pojeździmy w Myślęcinku 
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- BYDZIAK 1958
- brak
- Kontakt:
^^^ Czyli 'B' to nie Białośliwie i było dla zmyłki, zamiast 'M'...
W takim razie to będzie suuuper niespodzianka
A czy możecie podać jakiś orientacyjny czas, w którym będzie można się jej spodziewać
Dla przypomnienia, zdjęcie 'z przyszłości', z tej niespodzianki... ;D
Dla przypomnienia, zdjęcie 'z przyszłości', z tej niespodzianki... ;D
BYDZIAK 1958 pisze: (...)
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Że parowóz będzie w Białośliwiu (na stałe) to już wiadomo. Będąc ostatnio na stacji dowiedzieliśmy się sporo ciekawych rzeczy (np o tym wiedzieliśmy przed prasą http://www.wkp600mm.fora.pl/media-o-nas ... m,422.html).
Mnie tu zastanawia udział Pana Grzywacza
Mnie tu zastanawia udział Pana Grzywacza
-
lisiogonek
- brak
- Kontakt:
B = Białośliwie zawsze
przynajmniej dla członków i sympatyków mTWKP
do których należy zaliczyć dość stałe grono...Ale co ciekawe (choć to już OT jak nie wiem co) w B ruszają planowe pociągi turystyczne od sierpnia do końca września, co jest w gruncie rzeczy dość zaskakujące dla mnie jak i innych członków TWKP...Planowe pociągi mają jeździć w soboty i niedziele w liczbie trzech par pociągów dziennie a cena biletów ma być niższa niż na zlocie.... 
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
no dobra... czy obsługa (pociągu) to ludzie z TWKP? Czy może coś kombinują by innych, jakiś obcych w to mieszać? <myśli>lisiogonek pisze:B = Białośliwie zawszeprzynajmniej dla członków i sympatyków mTWKP
do których należy zaliczyć dość stałe grono...Ale co ciekawe (choć to już OT jak nie wiem co) w B ruszają planowe pociągi turystyczne od sierpnia do końca września, co jest w gruncie rzeczy dość zaskakujące dla mnie jak i innych członków TWKP...Planowe pociągi mają jeździć w soboty i niedziele w liczbie trzech par pociągów dziennie a cena biletów ma być niższa niż na zlocie....
-
lisiogonek
- brak
- Kontakt:
Paweł - dla Ciebie wszystko (z wyjątkiem skoku na banji). Przejdziesz stosowne szkolenie i będziesz śmigał na obsłudze pociągu 
- BYDZIAK 1958
- brak
- Kontakt:
I jak tam z tą niespodzianką? Czy możesz dać garść informacji, choćby co do czasu? W tym weekendzie wybywam i żałowałbym, gdyby ona właśnie zaistniała w tym czasie i np. na torach w 'M'.
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Spokojnie, by niespodziankę zobaczyć trzeba będzie pojechać do Białośliwia. Na akcję w Myślęcinku nie wiem czy się doczekamy - nie za bardzo dużo osób jest zainteresowanych "ostatnim przejazdem" 
- BYDZIAK 1958
- brak
- Kontakt:
^^^ "Ostatni przejazd w 'M' " ? Jeśli gdzieś jest to ogłoszone, to do mnie nie dotarło. I pewnie do wielu innych, potencjalnych zainteresowanych.
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Nic nie ogłoszono, nic nie jest organizowane. To jest tylko nasz pomysł, którego nie ma kto zrealizować...
Przejazd w Myślęcinku nie jest związany z niespodzianką.
Przejazd w Myślęcinku nie jest związany z niespodzianką.
- BYDZIAK 1958
- brak
- Kontakt:
To znaczy, że będzie... Ale mniej więcej kiedy? 
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Nie będzie, bo nikt nie zrobi
Sam pomysł to za mało. Ale na początek chciałbym zaproponować spotkanie użytkowników forum właśnie na trasie byłem Kolejki Myślęcińskiej. Czekam na propozycję terminów
Czas na spacer po torach, bo kto wie, może to będzie ostatni taki spacer...
Sam pomysł to za mało. Ale na początek chciałbym zaproponować spotkanie użytkowników forum właśnie na trasie byłem Kolejki Myślęcińskiej. Czekam na propozycję terminów
-
jaras
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Proponuję jakąś sobotę w sierpniu przejdziemy się, a potem usiądziemy przy stoliczku porozmawiamy przy kiełbasce z grilla i nie tylko ... .