Strzelanina
-
Marcin
- brak
- Kontakt:
Strzelanina
Dla tych którzy chcieliby postrzelać z broni palnej, a nie mają jako "zwykli" śmiertelnicy takiej okazji, Bydgoskie Towarzystwo Strzeleckie "Kaliber" organizuje Piknik Strzelecki, w najbliższą sobotę, tj. 8 lipca 2012. Impreza jak zawsze odbędzie się na strzelnicy garnizonowej przy ulicy Rynkowskiej, potrwa od 10:00 do 15:00.
"Menu" pod linkiem (uwaga: strzelanie jest odpłatne):
http://nfsvogqq.cluster010.ovh.net/inde ... &Itemid=78
"Menu" pod linkiem (uwaga: strzelanie jest odpłatne):
http://nfsvogqq.cluster010.ovh.net/inde ... &Itemid=78
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Re: Strzelanina
bardzo ciekawą fotorelację z takiej imprezy zobaczycie tutaj: http://www.forum.bsmz.org/viewtopic.php?f=37&t=1221
Nie wiem czy cennik aktualny... mogły być podwyższki
polecam MAGNUM 44 - wymiata!
Nie wiem czy cennik aktualny... mogły być podwyższki
polecam MAGNUM 44 - wymiata!
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- BYDZIAK 1958
- brak
- Kontakt:
Szkoda,że to już w tą sobotę... Mnie nie będzie w Bydzi. A od jakiegoś czasu miewam ochotę przypomnieć sobie dość stare już, dwuletnie obcowanie z "kałachem". Nie pamiętam już po jakim czasie od przejścia bramy jednostki, wręczono nam broń. Czy było to po tygodniu, czy miesiącu...
Ale sam moment wręczenia pamiętam. 'Urabiali' nam właściwe myślenie - jaki to honor i odpowiedzialność... Pamiętam twarz kapitana, który podchodził kolejno do każdego z młodych żołnierzy (nazwiska, niestety nie). Serce mocniej biło. Jego formułka brzmiała jakoś tak: - "Żołnierzu, wręczam ci broń (lub karabin?)..." i co dalej?... A każdy z nas odpowiadał coś w rodzaju: -" Do obrony granic naszej ojczyzny!"... Tak, lub jakoś podobnie...
I pewnie dla tych wspomnień i emocji chciałbym kiedyś udać się na takie 'strzelanie'.
Ale sam moment wręczenia pamiętam. 'Urabiali' nam właściwe myślenie - jaki to honor i odpowiedzialność... Pamiętam twarz kapitana, który podchodził kolejno do każdego z młodych żołnierzy (nazwiska, niestety nie). Serce mocniej biło. Jego formułka brzmiała jakoś tak: - "Żołnierzu, wręczam ci broń (lub karabin?)..." i co dalej?... A każdy z nas odpowiadał coś w rodzaju: -" Do obrony granic naszej ojczyzny!"... Tak, lub jakoś podobnie...
I pewnie dla tych wspomnień i emocji chciałbym kiedyś udać się na takie 'strzelanie'.
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
ja pamiętam prawo użycia Broni....
"Kiedy Bronia się nie broni, wtedy można użyć Broni"
"Kiedy Bronia się nie broni, wtedy można użyć Broni"
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
-
Marcin
- brak
- Kontakt:
Piknik jest imprezą cykliczną, w miarę regularnie się odbywającą, średnio raz na kwartał. Trzeba tylko wypatrywać wiadomości, bo mimo minimalistycznych zapowiedzi przewijają się tam liczne rzesze ludzi.Szkoda,że to już w tą sobotę... Mnie nie będzie w Bydzi.
-
jaras
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Dla ścisłości 8 lipca wypada w niedzielęMarcin pisze: w najbliższą sobotę, tj. 8 lipca 2012.
-
Marcin
- brak
- Kontakt:
Słusznie, dzięki za poprawienie
dziś przelatując przez Ludwikowo dziwiłem się że tak cicho pukają.