Berlin 1945
- BYDZIAK 1958
- brak
- Kontakt:
Berlin 1945
'Spieszę donieść', że właśnie znalazłem informację w 'Ekspresie', że dziś o 13-stej na pl. Chełmińskim będzie inscenizacja walk o Berlin. Być może uda mi się tam dotrzeć na czas...
-
krajan
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Re: Berlin 1945
Przechodziłem tam jakoś po 15 i widziałem wieżyczkę czołgu w piaskownicy 
-
WDW
- brak
- Kontakt:
- seth
- brak
- Kontakt:
Bydgoszcz określano jako kleine Berlin. Teraz mamy kontynuację. Czy było warto
Nie wiem. Byłem po raz "enty" w Exploseum. Było w miarę.
- bunkier
- brak
- Kontakt:
Na wieczorze muzeówseth pisze:Byłem po raz "enty" w Exploseum. Było w miarę.
- BYDZIAK 1958
- brak
- Kontakt:
-
WDW
- brak
- Kontakt:
Czy któryś z Forumowiczów wie kto organizował tą inscenizację? Bo promocja wydarzenie przed weekendem chyba nie była zbyt intensywna...
Situation Normal All F....... Up
-
AERO
- brak
- Kontakt:
Przy okazji ;
13 maja w Łabiszynie miała miejsce rekonstrukcja bitwy o Budziszyn z 1945 .
Inscenizacja organizowana wspólnie przez S.R.H. AA7 i z Burmistrzem Łabiszyna znana była w większości tylko okolicznym mieszkańcom a zrobiona była z ...dużym rozmachem .
http://www.abteilung7.org/LSH2012.htm
13 maja w Łabiszynie miała miejsce rekonstrukcja bitwy o Budziszyn z 1945 .
Inscenizacja organizowana wspólnie przez S.R.H. AA7 i z Burmistrzem Łabiszyna znana była w większości tylko okolicznym mieszkańcom a zrobiona była z ...dużym rozmachem .
http://www.abteilung7.org/LSH2012.htm
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
gratuluję organizatorom podejścia
Informacje do większości Bydgoszczan dotarły po inscenizjacji, wiele osób dowiedziało się kiedy zobaczyli naczepę z ciężkim sprzętem.
Nie wim czy chodziło o to, by nie przyszły tłumy, czy może brak doświadczenia czy współpracy z mediami. Szkoda, że coś dzieje się pod nosem, a my o tym nie wiemy
Informacje do większości Bydgoszczan dotarły po inscenizjacji, wiele osób dowiedziało się kiedy zobaczyli naczepę z ciężkim sprzętem.
Nie wim czy chodziło o to, by nie przyszły tłumy, czy może brak doświadczenia czy współpracy z mediami. Szkoda, że coś dzieje się pod nosem, a my o tym nie wiemy
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
-
WDW
- brak
- Kontakt:
Ja się dowiedziałem jak usłyszałem strzały, a że kręciłem się w pobliżu dawnej bocznicy do również dawnej papierni to słychać było dobrze. W życiu bym się nie domyślił, że to na Placu Chełmińskim, przywołana wcześniej laweta mnie oświeciła.
A potem się w Bydgoszczy dziwią, że wszyscy rozpływają się nad Toruniem, "bo w Bydgoszczy to nic się nie dzieje". A jak się dzieje, to sami się nie potrafimy wypromować.
A potem się w Bydgoszczy dziwią, że wszyscy rozpływają się nad Toruniem, "bo w Bydgoszczy to nic się nie dzieje". A jak się dzieje, to sami się nie potrafimy wypromować.
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
no chyba, że organizował to ktoś z Torunia... (jest pewna opcja)
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- BYDZIAK 1958
- brak
- Kontakt:
Mimo że nie było tłumów, wokół placu był spory tłok i to utrudniało oglądanie. Ale w obserwowaniu najbardziej przeszkadzały liczne drzewa i krzewy. Trzeba było często zmieniać miejsce, jeśli chciało się zobaczyć co dzieje się w różnych punktach walk. Uważam, że plac Chełmiński świetnie nadaje się do nakręcenia scen filmowych, ale niestety nie, do takich pokazów. A co do współpracy organizatorów z mediami... Kiepsko. Jak wspomniałem na samym początku, notkę przeczytałem parę godzin przed inscenizacją.GrapHite pisze: Nie wiem czy chodziło o to, by nie przyszły tłumy, czy może brak doświadczenia czy współpracy z mediami.
-
Marcin
- brak
- Kontakt:
Już tak nie narzekajcie. Kto chciał wiedzieć ten się dowiedział najpóźniej kilka dni wcześniej. Informacje o bydgoskiej inscenizacji pojawiały się w tych samych mediach co przy okazji poprzednich imprez -co najmniej kilka dni przed nią widać już było plakaty na słupach ogłoszeniowych i można było o niej usłyszeć w regionalnym PR. Rekonstrukcja tak jak i poprzednio była organizowana przez m.in. MWL i GRH Nordland.
W Łabiszynie były dwie inscenizacje: nocna 12.05 i dzienna 13.05, obie były częścią "Łabiszyńskich spotkań z historią". O tym też można było usłyszeć m.in. w regionalnej rozgłośni PR, codziennie, nawet po kilka razy w tygodniu poprzedzającym to wydarzenie.
O portalach poświęconych GRH nie wspomnę.
W Łabiszynie były dwie inscenizacje: nocna 12.05 i dzienna 13.05, obie były częścią "Łabiszyńskich spotkań z historią". O tym też można było usłyszeć m.in. w regionalnej rozgłośni PR, codziennie, nawet po kilka razy w tygodniu poprzedzającym to wydarzenie.
O portalach poświęconych GRH nie wspomnę.
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
o Łabiszynie chyba każdy słyszał
-
WDW
- brak
- Kontakt:
Lokalne PR to chodzi o Radio PiK ? To proszę sprawdzić poziom słuchalności. Zaiste, medium obecne w każdym domu
Portale poświęcone GRH ? Znaczy, że była to impreza tylko "dla wtajemniczonych"? W internetowych wydaniach GW i Ekspresu do soboty jakoś żadnej informacji nie znalazłem. Słupy ogłoszeniowe? Może sprawdzały się w 1945 r. ale teraz to niekoniecznie.
- krzysztof drozdowski
- brak
- Kontakt:
Były tez plakaty na ieście jeden na róg Gdańska i Dworcowa
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
mi bardziej chodzi o takie media jak Wyborcza, Expres, Pomorska (zwłaszcza internet, bo w ten sposób bardzo łatwo wyłapać takie zapowiedzi). Nie wspomnę o sporych ilościach bydgoskich portali informacyjnych do których wysyła się info i oni bez problemowo umieszczają to na swoich stronach. No szkoda. Nie ma co robić z tego afery ale szkoda, że infromacja o imprezie nie dotarła do wielu osób