Maskotka na lufie

Zagadki które zostały rozwiązane.

Moderator: krajan

ODPOWIEDZ
mercur
brak
Kontakt:

Maskotka na lufie

Post autor: mercur »

No to zagadka nie tyle lokalizacyjna, co wzrokowa.

Zdjęcie samo w sobie jest ciekawe - kto wie z jakiego okresu?? Po zabłoceniu obstawiał bym Wegry 1945 lub wschod rok prędzej (trochę za ładna pogoda jak na aure w okresie "Wiosennego Przebudzenia")...

Najciekawsze pytanie dotyczy jednak biegnącego "pod lufą" sportowca :) Kto wie skąd na wojnie znalazł się amator joggingu? Zaznaczam że zdjęcie jest oryginalne i nie było nic w nim mieszane...

Obrazek
Pozdry,
::- mercur -::
http://www.baza44.pl
Awatar użytkownika
GrapHite
BSMZ Bunkier
Kontakt:

Jogging na wojnie?

Post autor: GrapHite »

troszke mi ten biegacz podpada :roll: zobacz jakie tlo szare i wogole a ten jakies jaskrawe kolorki i dziwnie ostry jest :shock: ale jesli to naprawde oryginal to luz.
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Darek
BSMZ Bunkier
Kontakt:

Jogging na wojnie?

Post autor: Darek »

To chyba nie jest biegnący sportowiec. To "coś" wisi na lufie czołgu. Mi to wyglada na Myszkę Miki :D
Awatar użytkownika
GrapHite
BSMZ Bunkier
Kontakt:

Jogging na wojnie?

Darek pisze:...wyglada na Myszkę Miki :D
to ona jest taka stara? :shock:
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
bunkier
brak
Kontakt:

Jogging na wojnie?

Post autor: bunkier »

"Urodziła" się w 1928 roku.
Albi
brak
Kontakt:

Jogging na wojnie?

Post autor: Albi »

Co do modelu czołgu jest to PzKpfw VI Tiger (SdKfz 181) Ausf E.Produkowano je w latach 42-44.Zdjęcie jest autentyczne.Niefortunnie żołnierze zasłonili nam numery czołgu co pomogłoby ustalić jednostke i rejon w którym walczyła.Lata myślę będą 44-45...
Awatar użytkownika
GrapHite
BSMZ Bunkier
Kontakt:

Jogging na wojnie?

to zdjecie z filmu. znaczy krecno jakis film i podczas krecenia nikt nie zauwazyl biegacza. tak bylo tez z pociagiem w krzyzakach :lol: zgadalem??
Albi
brak
Kontakt:

Jogging na wojnie?

Ja tylko napisałem co widać na zdjęciu.Ty tu jestes fotograf naczelny więc się nie odzywam:D Jestes pewien że to zdjęcie z filmu?
Albi
brak
Kontakt:

Jogging na wojnie?

Ja bym był jednak za frontem wschodnim...
Awatar użytkownika
GrapHite
BSMZ Bunkier
Kontakt:

Jogging na wojnie?

dobra dobra, front frontem a poletka zostawmy w spokoju! - co z tym czymś biegajacym :shock: :?:
Albi
brak
Kontakt:

Jogging na wojnie?

Będzie jak napiusał Wojtek
Wojtek Mąka pisze:
Postać "biegacza" wisi na lufie, to maskotka albo żarcik być może związany z nazwiskiem dowódcy :) Często widać takie rzeczy u Niemców, na wielu czołgach namietnie mocowano podkowy na szczęście...

pozdr
ODPOWIEDZ