Na dole są drzwi:

Do góry prowadzi betonowy korytarz:

U góry jest klapa:

Co to mogło być?
I przy okazji obok jest ciekawy budynek, cegły przypominają mi Restaurację Leśną:

krajan pisze:...ktoś ponoć kiedyś tam zszedł i widział czołgi pod polanąAh ta dziecięca wyobraźnia.
krajan pisze:Dzięki wielkie za odpowiedź. Za gówniarza z kumplami tam rządziliśmy. Pamiętam, że te drzwi nie były zasypane tak jak ma to miejsce dzisiaj. Z tego co kojarzę była tam też klapa do zejścia w dół, ktoś ponoć kiedyś tam zszedł i widział czołgi pod polanąAh ta dziecięca wyobraźnia.
krajan pisze:Tak, był taki betonowy krąg, wokół kasztanowce i na którymś była tablica z obręczą (mniej więcej naprzeciwko zsypu). Oprócz tego były krzaki wokół, natomiast przy Stawowej było pole bez krzaków
Przed wojną. Ale dokładnej daty nie znam. Poszukam na mapach może coś się znajdzie. Kawałek torowiska zachował się do lat 80-tych. Przecinał ulicę Czerwonego Krzyża na krzyżówce z Księżycową.jesion pisze:No proszę o tym to nie wiedziałem. W których latach kursowała tam kolejka ?
MWS pisze:Przy okazji:
Blumwe - właściciel cegielni - można coś więcej na ten temat, bo to dla mnie nowość.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości