Zdjęcia rekonstrukcyjne w Tryszczynie
- andant
- brak
- Kontakt:
Re: Zdjęcia rekonstrukcyjne w Tryszczynie
Zdjęcia zaśnieżone ale są!
- Załączniki
-
- RIMG1056a.jpg (159.37 KiB) Przejrzano 5096 razy
-
- RIMG1054a.jpg (167.65 KiB) Przejrzano 5101 razy
"Cudze wiedzieć rzeczy ciekawość jest, a swoje potrzeba"
Andrzej Maksymilian Fredro
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
bałeś się podejść bliżej?
dawaj zbliżenie - pewnie autor zdjęć nie będzie Cię gonił za nielegalne rozpowszechnianie zdjęć
dawaj zbliżenie - pewnie autor zdjęć nie będzie Cię gonił za nielegalne rozpowszechnianie zdjęć
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
-
Robert Grochowski
- brak
- Kontakt:
Super. Dzięki za zdjęcia Andant.
A oto końcowa wersja tablicy, ze wstawionymi zdjęciami z naszej wspólnej akcji. Wybrałem te najmniej drastyczne. Chciałbym, żeby pozostałe zostały zaprezentowane na wystawie poświęconej zbrodni w Tryszczynie.

P.S. Cieszę się, że leśniczy Bolcek ponownie spogląda na swoją leśniczówkę
A oto końcowa wersja tablicy, ze wstawionymi zdjęciami z naszej wspólnej akcji. Wybrałem te najmniej drastyczne. Chciałbym, żeby pozostałe zostały zaprezentowane na wystawie poświęconej zbrodni w Tryszczynie.

P.S. Cieszę się, że leśniczy Bolcek ponownie spogląda na swoją leśniczówkę
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć
- andant
- brak
- Kontakt:
Nie bałem się Pawle, tylko myślę że lepiej wstawić oryginały. Zresztą są jeszcze zoomy
Zamieścić swoje efekty czy autorzy się pochwalą?
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Zdjęcia zobaczysz tylko na tablicy albo na "specjalnych prezentacjach"andant pisze:...tylko myślę że lepiej wstawić oryginały.
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- andant
- brak
- Kontakt:
szkoda, psuć wrażenia nędzną imitacją. no ale moje efekty poniżej.
- Załączniki
-
- RIMG2002b.jpg (115.92 KiB) Przejrzano 5005 razy
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
prezetnują się całkiem całkiem
kilka osób oglądając te zdjęcie talicy uznała, że są to zdjęcia archiwalne
kilka osób oglądając te zdjęcie talicy uznała, że są to zdjęcia archiwalne
- GrapHite
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
kilka zdjęć z miejsca akcji:
przygotowania

na cmentarzu

przeglądanie planów i map

prawie gotowi

krótki wywiad dla telewizji

przyjechała grupa rekonstrukcyjna

spojrzenie na miejsce gdzie przebiegały okopy

już po zdjęciach

czas wracać do domu

przygotowania

na cmentarzu

przeglądanie planów i map

prawie gotowi

krótki wywiad dla telewizji

przyjechała grupa rekonstrukcyjna

spojrzenie na miejsce gdzie przebiegały okopy

już po zdjęciach

czas wracać do domu

-
WDW
- brak
- Kontakt:
Panie Robercie, po raz kolejny gratuluję wspaniałej tablicy, a imieniu instytucji od paru lat koordynującej i nadzorującej prace w Tryszczynie (Urząd Wojewódzki) serdecznie dziękuję uczestnikom przedsięwzięcia.
Podczas całej akcji na miejscu pracowała również ekipa filmowa zbierająca materiał do filmu o zasłużonym dla sprawy pamięci narodowej śp. Witoldzie Domachowskim, jako że w filmie znalazły się ujęcia z akcji (za zgodą organizatora), w tzw. tyłówce znalazło się podziękowanie dla Stowarzyszenia "Bunkier" oraz obecnych na miejscu GRH.
Podczas całej akcji na miejscu pracowała również ekipa filmowa zbierająca materiał do filmu o zasłużonym dla sprawy pamięci narodowej śp. Witoldzie Domachowskim, jako że w filmie znalazły się ujęcia z akcji (za zgodą organizatora), w tzw. tyłówce znalazło się podziękowanie dla Stowarzyszenia "Bunkier" oraz obecnych na miejscu GRH.
Situation Normal All F....... Up
-
Robert Grochowski
- brak
- Kontakt:
Gdy miało się w rękach kości pomordowanych i pociski które ich zabijały, to wzięcie udziału w takiej akcji to dla mnie sprawa honoru.
Podziękowania należą się przede wszystkim osobom biorącym udział w zdjęciach, którzy poświęcili swój czas, środki i zdrowie (najcieplej to mimo wszystko nie było).
Podziękowania należą się przede wszystkim osobom biorącym udział w zdjęciach, którzy poświęcili swój czas, środki i zdrowie (najcieplej to mimo wszystko nie było).
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć
-
Lidka
- brak
- Kontakt:
Przykro mi, że mnie tam nie było. Zawsze chciałoby się coś więcej dla tych pomordowanych zrobić a już tak nie wiele można.... pozostaje nam dochodzić prawdy i pamiętać...Robert Grochowski pisze:Gdy miało się w rękach kości pomordowanych i pociski które ich zabijały, to wzięcie udziału w takiej akcji to dla mnie sprawa honoru.
-
WDW
- brak
- Kontakt:
Można zrobić dla nich bardzo wiele, czego najlepszym przykładem są ludzie tacy jak Robert czy filmujący w Tryszczynie Adam Gajewski. Czasem najlepiej przejść się na cmentarz i zapalić znicz na grobie żołnierza czy ofiary terroru. A niestety z tym różnie bywa. Gdyby nie oficjalne światełka zapalane przez pracowników urzędów miast i gmin, to często na 1 listopada nic by się tam nie paliło... Ale to już inna historia.
Situation Normal All F....... Up
-
Lidka
- brak
- Kontakt:
Ja mówię o szarakach takich jak ja. Staram się pamiętać i zapalić świeczkę, myślałam że będę mogła wziąć udział również w zdjęciach ale niestety życie to nie bajka.