Violator pisze:
Z promem jest taki problem ze konczy mu sie przegląd w 2023 r. Stan jego niestety jest taki ze wymaga remontu w którym musialyby parcytypowac ościenne gminy które również z niego korzystaja. Decyzja wiec zalezy od tego czy znajdzie sie kasa. Gminy Koronowo nie stac na samodzielny remont.Zobaczymy czy wszyscy sie dorzucą.
To są urzędnicze wymysły, że remont byłby taki drogi. Urzędnicy wszystko są w stanie zrobić drożej 10 x niż to realnie kosztuje. Wiem jak wygląda taki remont i wstawiałem zdjęcia w wątku zalewu. Ale oni na siłę starają się żeby to kosztowało klika razy więcej. Tak jest ze wszystkim. Opisywałem to też w wątku Mostu Wędkarskiego. Jakby rybacy morscy mieli takie podejście jak urzędnicy powiatowi, to już żaden kuter nie pływałby po Bałtyku. A pływają w słonej wodzie. Trzeba prom wyciągnąć, wypiaskować i pomalować. Ewentualnie jakaś wstawka w miejscu tarcia podczas dobijania. Może to zrobić ekipa prowadząca przeprawę. A oni zaczynają od filozofowania na temat pieniędzy, których nie próbowali policzyć w wersji oszczędnej, rozpoławiania promu, wywożenia do stoczni itp. Nie mają o tym pojęcia. Niestety taka spuścizna po komunie. Wciąż działaczami są zwykle ludzie, którzy nie prowadzili żadnej działalności na własny rachunek i nie działali w szeroko pojętej przedsiębiorczości. Żyją w świecie wizji.
viewtopic.php?f=9&t=3920&hilit=zalew+zalew&start=60#p66464