Wspomniany na poprzedniej stronie 'obrazek', z widokiem za 'zjazd' z niego, (lub 'wjazd'), po stronie Spichrzy Królewskich, jest już zrobiony na około 90%... Jednocześnie uświadomiłem sobie, że także nie wiemy, jak ten 'zjazd' z niego, wyglądał po stronie wyspy. Dotąd zakładałem, że np. idąc nim na wyspę, przy białym spichlerzu 'skręcał' w lewo, by dalej równolegle do niego, połączyć się z końcówką ulicy Mennica, tuż przy obecnym wjeździe do kaszarni. Tymczasem, na zdjęciu poniżej, chyba z najlepszym widokiem na tą część mostu, wygląda on tak, jak by był również i tam, 'prosty', czyli w całości ustawiony w jednej osi... Może to widzicie jeszcze inaczej ? Piszę o tym dlatego, bo równocześnie zacząłem robić drugi 'obrazek', z również nie utrwalonym na zdjęciach widokiem jego 'początku', po stronie wyspy. I co najgorsze, zacząłem od założenia, że przy białym spichrzy, był do niego równoległy i po 'minięciu go','skręcił' lekko w prawo, ku spichrzom Królewskim... (Kupa 'grzebania' i czasu poszła na marne

)