herb

Dział rozpoznania. Tutaj również można zadawać pytania na tematy związane z tematyką forum.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BYDZIAK 1958
brak
Kontakt:

herb

Post autor: BYDZIAK 1958 »

Mój nowy znajomy z pracy, o którym wczoraj wspomniałem, (we 'wykrywaczach metalu'), pokazał mi dzisiaj swoją nową zdobycz. To herb, z prawdopodobnie czapki. Z krzyżem nad chorągiewką. Ten wzór był ponoć stosowany do dwudziestego któregoś roku. Nie pamiętam dokładnie, który rok wymienił.
No i teraz zaczyna poszukiwać informacji, na jakich mundurach był taki herb. Zaproponowałem mu, że wstawię tutaj zdjęcie i ta zagadka może dzięki wiedzy forumowiczów, wyjaśni się szybciej.
Załączniki
zagatkowy herb.JPG
zagatkowy herb.JPG (31.98 KiB) Przejrzano 1972 razy
Awatar użytkownika
Fordoniak
brak
Kontakt:

Re: herb

Post autor: Fordoniak »

BYDZIAK 1958 pisze:Mój nowy znajomy z pracy, o którym wczoraj wspomniałem, (we 'wykrywaczach metalu'), pokazał mi dzisiaj swoją nową zdobycz. To herb, z prawdopodobnie czapki. Z krzyżem nad chorągiewką. Ten wzór był ponoć stosowany do dwudziestego któregoś roku. Nie pamiętam dokładnie, który rok wymienił.
No i teraz zaczyna poszukiwać informacji, na jakich mundurach był taki herb. Zaproponowałem mu, że wstawię tutaj zdjęcie i ta zagadka może dzięki wiedzy forumowiczów, wyjaśni się szybciej.
Szkoda, że nie było mnie przy tej rozmowie...
ODPOWIEDZ