Jakiego Wzgórza Wolności ? W tamtych czasach były to Bartodzieje MałeRobak pisze: a faktycznie okolice ronda kujawskiego ( i Szwederowo i Wzgórze Wolności ) nie do poznania z dzisiejszym stanem rzeczy
Skrzyżowanie ulicy Ugory z ulicą Solskiego
Moderator: krajan
- kita
- BSMZ Bunkier
- Kontakt:
Re: Skrzyżowanie ulicy z ulicą?...
Bunkerites of Poland
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
-
Stanislaw
- brak
- Kontakt:
Przepraszam, ale na mapie z roku 1964-go roku jest nazwa "Wzgórze Wolności", po, lewej stronie stadionu "Budowlani", obecnie TKKF-u. Przypuszczam, że Bartodzieje Małe skasowano, a Wzgórze Wolności rozszerzono na całe osiedle.
- Załączniki
-
- 44.jpg (59.74 KiB) Przejrzano 1025 razy
-
Stanislaw
- brak
- Kontakt:
A tak to miejsce wygląda obecnie.
- Załączniki
-
- IMG_2731.JPG (61.98 KiB) Przejrzano 988 razy