Jestem osoba nie palącą i nawet nie pamiętam, kiedy 'Mocne' zastąpiły 'Sporty'.
Choć w międzyczasie były jeszcze chyba papierosy 'Start'...

Drzewol ma avatar z papierosem... Może zna ten temat...

szok co wy trzymacie w piwnicachBYDZIAK 1958 pisze:... w piwnicy odnalazłem dawny skarb!

To jest raczej sztormówka, bo szturmówki to się niosło i powiewało, teoretycznie.BYDZIAK 1958 pisze:Szukałem w swoich starych pudełkach pewnego 'skarbu', którego jednak na razie nie odnalazłem. (Chodziło o zrobienie zdjęcia 'dolara na cympletki' do wątku o cympletkach)
Ale za to znalazłem jedną, jedyną zapałkę szturmówkę, która gdzieś tam kiedyś wpadła. Pamiętam,że na pudełku takich zapałek był chyba wizerunek foki, lub morsa, albo coś w tym rodzaju. Ten zwierz był czarny, na chyba ciemno seledynowym tle.

^^^ Dokładniemonter1951 pisze:
To jest raczej sztormówka, bo szturmówki to się niosło i powiewało, teoretycznie.

Dobrze pamiętaszBYDZIAK 1958 pisze: Ale za to znalazłem jedną, jedyną zapałkę szturmówkę, która gdzieś tam kiedyś wpadła. Pamiętam,że na pudełku takich zapałek był chyba wizerunek foki, lub morsa, albo coś w tym rodzaju. Ten zwierz był czarny, na chyba ciemno seledynowym tle.

^^^ Ciekawe, czy ta nazwa 'Wolność', miała sugerować podświadomą radość z okazji 'wygranej' wojny, czy też tylko nawiązywać do swobody palenia... Obie 'wolności' wkrótce się zweryfikowały i jako takie zniknęły.Andrzej pisze: (...)
4. I jeszcze jedne z tamtych czasów
![]()
Ulubione Arony,czy paskudne DS-y,po których było wpier____l,bo Tate po 8 godzinach wszedł do chałupy,i jeszcze było czuć....AERO pisze:...Caro , Carmeny, Mazury, Wawele.
Trochę później ;
Nowa wersja Klubowych, Radomskie, Zefiry, DS-y .
Długo istniały Sporty , które można było kiedyś kupować w kioskach ...na sztuki

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość