Potańcówka - Park Grabina

Zagadki które zostały rozwiązane.

Moderator: krajan

ODPOWIEDZ
Igor
brak
Kontakt:

Potańcówka - Park Grabina

Post autor: Igor »

Czy wie ktoś, gdzie znajdowało się to miejsce?
Obrazek
Awatar użytkownika
Hrab
brak
Kontakt:

Re: Potańcówka

Post autor: Hrab »

W Koronowie ?
Igor
brak
Kontakt:

Tak jest to Koronowo. A może ktoś wie w jakiej części miasta?
Awatar użytkownika
Hrab
brak
Kontakt:

Gdzieś blisko tego miejsca ? I beczek z piwem w piwniczkach?

Obrazek
Igor
brak
Kontakt:

Tak dokładnie. Jest to Park Grabina. Kilka innych fotek z tego miejsca:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Miejsce to cieszyło sie ogromnym zainteresowaniem mieszkańców Koronowa. Na skraju miasta a zarazem w jego bliskim sąsiedztwie. Niestety nie doczekało naszych czasów (po za wymienionym przez Ciebie piwnicami do leżakowania piwa)
Awatar użytkownika
Hrab
brak
Kontakt:

A mógłbyś to miejsce zaznaczyć na mapce satelitarnej np. w wątku o browarze? Moje zdjęcie jest stąd, że byłem tam 5 dni temu i nie wiedziałem gdzie dokładnie szukać. Zrobiłem kilka zdjęć okolicy.
Igor
brak
Kontakt:

W piwnicach byłem ładnych pare lat temu i nie pamiętam dokładnej lokalizacji. Wiem, że mieściły się jakieś 50 metrów od starej szosy. Reszta budynków widoczna na zdjęciach musiała się znajdować w niedalekiej okolicy. Niestety nie mogę na chwilę obecną zaczerpnąć więcej informacji, gdyż Punkt Informacji Turystycznej w Koronowie jest zamknięty do połwy marca z powodu zwolnienia lekarskiego pana, który je prowadzi. Załączam zdjęcie gdzie prawdopodobnie znajdowały się budynki oraz piwnice.
Obrazek

Trochę mało wyraźny ten zrzut - muszę się nauczyć robić to w lepszej jakości :D
Awatar użytkownika
kita
BSMZ Bunkier
Kontakt:

Post autor: kita »

Park Grabina a raczej już tylko lasek na Grabinie ostatnie kilka lat jest rozjeżdżany przez rowerzystów i, motocrossowców i różnego rodzaju inne pojazdy zmechanizowane. Może być ciężko znaleźć cokolwiek w tej chwili. Lecz ciężko nie oznacza niemożliwie, będę się tam wybierał jak tylko ustąpią śniegi.
Bunkerites of Poland

Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Igor
brak
Kontakt:

Piwnice przykryte są betonową płytą. UWAGA! Wokół tej płyty przykryte są sporą ilością liści kominy. Nie wiem w jakim są teraz stanie, lecz przypomniała mi się historia, że ładnych parę lat temu pewien mężczyzna wpadł do takiego komina. Na szczęście ktoś usłyszał wołanie o pomoc i straż wyciągnęła go.
ODPOWIEDZ