Pomoc naukowa

Luźne rozmowy. Wszystko o wszystkim.
ODPOWIEDZ
AERO
brak
Kontakt:

Pomoc naukowa

Post autor: AERO »

..za moich i pewnie Waszych lat szkolnych.
Pamiętacie ? :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Artek82
brak
Kontakt:

Re: Pomoc naukowa

Post autor: Artek82 »

No ba :) jak chodziłem do mechanika na Słoneczną to pełno tam takich fantów było :D razem z wiertarkami stołowymi WS-16 które składaliśmy :!:
Pozdrawiam Artur
Awatar użytkownika
seth
brak
Kontakt:

Post autor: seth »

Artek82 pisze:No ba :) jak chodziłem do mechanika na Słoneczną to pełno tam takich fantów było :D razem z wiertarkami stołowymi WS-16 które składaliśmy :!:

Heh, a ja do podstawówki nr.13 przy tej ulicy. Na pewno rzucałem w Ciebie kamieniami :D Nie wiem skąd pamiętam takie niesamowite przekroje, być może z wojska, a może z zajęć WT, ale straszne to i mało zrozumiałe :D
Awatar użytkownika
salamon
brak
Kontakt:

Post autor: salamon »

seth pisze:
Artek82 pisze:No ba :) jak chodziłem do mechanika na Słoneczną to pełno tam takich fantów było :D razem z wiertarkami stołowymi WS-16 które składaliśmy :!:

Heh, a ja do podstawówki nr.13 przy tej ulicy. Na pewno rzucałem w Ciebie kamieniami :D Nie wiem skąd pamiętam takie niesamowite przekroje, być może z wojska, a może z zajęć WT, ale straszne to i mało zrozumiałe :D
Co w tym strasznego i niezrozumiałego? :shock:
Ot, zwykły, szkolny model prezentujący zasadę działania silnika wysokoprężnego (diesla) :mrgreen:
Z harcerskim pozdrowieniem
SALAMON
Awatar użytkownika
bunkier
brak
Kontakt:

Post autor: bunkier »

Na Słoneczną 19 jeździłem przecinakiem nr 5 z trzema wagonami :) Ostatni wagon miał ręcznie zamykane drzwi które jak tylko było ciepło wiecznie były otwarte :) oczywiście po to żeby w nich stać i się „wietrzyć”. Tradycją uczniów było wsiadanie i wysiadanie podczas jazdy. Pamiętam również napisy na szybach czarną czcionką typu: „Miejsce dla inwalidy” co po wydrapaniu kilku literek tworzyło napis: „Miejsce dla lidy” lub inny tekst: „Miejsce dla matki z dzieckiem na ręku” oczywiście drapanie, mała korekta i wychodziło: „Miejsce dla matki z dzikiem na pęku”.
AERO
brak
Kontakt:

Post autor: AERO »

:D
Przypomniałeś mi tego "przecinaka" :)
Awatar użytkownika
Artek82
brak
Kontakt:

Post autor: Artek82 »

Odnośnie napisów w pojazdach MZK, to pamiętam naklejane w Ikarusach w latach 80/90 na szybach "Ustąp miejsca starszym" i jak się odkleiło "starszym", umiejętnie oderwało "m" i przykleiło na początku to powstawał napis "Starzy ustąp miejsca" :D
Pozdrawiam Artur
ODPOWIEDZ