Forum Bydgoskiego Stowarzyszenia Miłośników Zabytków "BUNKIER"

UWAGA: W przypadku problemów technicznych z forum lub problemów z rejestracją prosimy o kontakt pod adresem: forum@bsmz.org lub prosimy pisać w dziale "POMOC" (dział ten nie wymaga rejestracji).
Dzisiaj jest piątek, 4 gru 2020, 15:00

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek, 15 lip 2011, 22:49 
Offline
Gość

Rejestracja: niedziela, 7 mar 2010, 19:44
Posty: 2838
Czy moje zdjęcia stały się niewidoczne tylko dla mnie , czy zostały celowo wykasowane ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 15 lip 2011, 22:56 
Offline
Gość

Rejestracja: czwartek, 19 maja 2011, 09:52
Posty: 112
Jest jakiś problem z zdjęciami wstawianymi jako załączniki, wyświetlony komunikat u góry na czerwono w tej sprawie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 15 lip 2011, 22:57 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek, 26 gru 2008, 00:00
Posty: 5515
Lokalizacja: Bydgoszcz-Fordon
AERO pisze:
Czy moje zdjęcia stały się niewidoczne tylko dla mnie , czy zostały celowo wykasowane ?

Nic nie zostało wykasowane, zaraz spróbuję to naprawić.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 15 lip 2011, 22:58 
Offline
Gość

Rejestracja: niedziela, 7 mar 2010, 19:44
Posty: 2838
Tylko moje foty zniknęły ! :shock:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 15 lip 2011, 23:00 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek, 26 gru 2008, 00:00
Posty: 5515
Lokalizacja: Bydgoszcz-Fordon
AERO pisze:
Tylko moje foty zniknęły ! :shock:

Wydaje Ci się :) inni po prostu wstawiają fotki przez hosting

-- sobota, 16 lip 2011, 00:03 --

Teraz powinno być wszystko ok. Jednak załączników puki co nadal nie będzie można wstawiać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 15 lip 2011, 23:30 
Offline
Gość

Rejestracja: niedziela, 7 mar 2010, 19:44
Posty: 2838
Aaaaa...." wstawiają fotki przez hosting " :D :mrgreen: :D

Może to i lepiej ,że ja tak nie potrafię :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota, 16 lip 2011, 06:53 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek, 26 gru 2008, 00:00
Posty: 5515
Lokalizacja: Bydgoszcz-Fordon
AERO pisze:
Może to i lepiej ,że ja tak nie potrafię :)

Ale w tym nie ma nic trudnego. Wystarczy się np. zalogować na http://imageshack.us/ i wstawiać tam fotki tak jak tu w załączniki. Jest o tyle łatwiej, że można wgrać od razu kilkanaście fotek. Potem tylko kopiujesz link i wrzucasz do postu pomiędzy znacznik img (przycisk powyżej pisanej przez Ciebie treści). W razie czego służę pomocą.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 20 lip 2011, 13:06 
Offline
Gość

Rejestracja: niedziela, 7 mar 2010, 19:44
Posty: 2838
Fotki nie wchodzą. Jestem zalogowany na http://profile.imageshack.us/user/aeroplan/
Na poczcie proszą o dokończenie rejestracji :!: :?:
Nie wiem jaki \ który link skopiować ...
Daję sobie na wstrzymanie. Nie mam czasu na dochodzenie i kombinowanie.
Stary serwer dalej nie przekazuje zdjęć.

-- 20 lip 2011 --

Nie poddałem się. Po ok. godz. udało się wkleić fotki !
Jestem z siebie dumny ;) :roll: :) chociaż nie wiem do końca jak to zrobiłem :)
Szkoda, że musiałem się uczyć " on line "
Proszę administratorów o przeniesienie tematu " Modelarskie wypadki " do wątku modelarskiego , o dokonanie retuszu, wykasowanie zbędnych postów.

Dzięki Ewing .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 20 lip 2011, 14:18 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 9 paź 2008, 23:00
Posty: 5251
Lokalizacja: Bydgoszcz
Przeniesione i poprawione.

Linki do zdjęć w celu wklejenia na forum kopiuj z okienka "Forum Code"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 20 lip 2011, 16:23 
Offline
Gość

Rejestracja: niedziela, 7 mar 2010, 19:44
Posty: 2838
Bunkier.
Czy to czasami nie syzyfowa praca ? :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 20 lip 2011, 17:43 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 9 paź 2008, 23:00
Posty: 5251
Lokalizacja: Bydgoszcz
Czyja praca :?:
Bo moja tak ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 20 lip 2011, 19:08 
Offline
Gość

Rejestracja: niedziela, 7 mar 2010, 19:44
Posty: 2838
Bunkier.
Zmień awatar , bo żal patrzeć jak się męczysz :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 21 lip 2011, 19:23 
Offline
BSMZ Bunkier
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek, 16 gru 2008, 00:00
Posty: 6985
Tekst informujący o problemach z dodawaniem załączników jest BARDZO nie czytelny :-(
Niebieskie na czarnym... jeszcze biały i Zawisza :D

_________________
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 21 lip 2011, 20:43 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek, 26 gru 2008, 00:00
Posty: 5515
Lokalizacja: Bydgoszcz-Fordon
GrapHite pisze:
Niebieskie na czarnym... jeszcze biały i Zawisza :D

U mnie wyświetla się na czerwono :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 21 lip 2011, 21:08 
Offline
BSMZ Bunkier
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek, 16 gru 2008, 00:00
Posty: 6985
teraz u mnie też na czerwono... teraz
Dzięki!

_________________
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 26 paź 2011, 09:48 
Offline
Gość

Rejestracja: niedziela, 7 mar 2010, 19:44
Posty: 2838
Chciałem zapytać , czy ustały wreszcie problemy techniczne z wklejaniem fotek w załącznikach do postów.
Dla mnie osobiście było to bardzo czytelne i wygodne.
Obecnie mam problem z http://imageshack.us/ Musiałem ponownie się rejestrować i zmieniać hasło ( mimo, że pamiętałem poprzednie) ale i tak stale mam z nim problemy. Eksperymentować i próbować nie ma gdzie i jak.
Mam trochę fotek i nie chce mi się każdorazowo " walczyć " z tym przesyłem.
O wklejaniu fotek na Forum już nie wspomnę . Wszystko wchodzi , tylko nie foty.
Może ktoś z adminów na pw. pomoże ?
Może inny hosting ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 26 paź 2011, 19:39 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek, 11 sty 2011, 10:49
Posty: 227
Lokalizacja: Bydgoszcz
AERO nie pękaj, ja mam to samo, na forach modelarskich wymagany jest tylko hosting i szlag mnie z tym trafia :evil: Zacząłem od http://www.fotosik.pl/ nawet spoko, ale za darmo masz tylko limit na 100 zdjęć i wyczerpałem już możliwości na dwóch kontach, za następne trzeba bulić. Spróbowałem tego http://photobucket.com/ i lepszy niż poprzedni, ale zaczęły mi znikać fotki wstawiane na forach :evil: ponoć za duzo razy przeglądane czy jakoś tak i transfer się zatkał :? Ponoć trzeba czekać na nowy okres limitów. Picasa web i Imageshack jest za ciężki na moje nerwy :| Też bym prosił o jakiś poradnik :)

_________________
Pozdrawiam Artur


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 26 paź 2011, 20:53 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 9 paź 2008, 23:00
Posty: 5251
Lokalizacja: Bydgoszcz
To nie takie proste, serwer pęka w szwach :) z braku wolnego miejsca. Znajdzie się sponsor na przepastny serwer to wtedy będzie można do bólu wstawiać zdjęcia. Na razie musi pozostać tak jak jest.

Imageshack
Najlepiej przygotować sobie foty do odpowiedniego rozmiaru, im mniej ważą tym szybciej zostanie przerobione zdjęcie.
Na głównej stronie podajemy ścieżkę do pliku "Browse", zaznaczamy rozdzielczość zdjęcia i klikamy "Upload now". Po chwili mamy fotę z linkami.
Interesuje nas okienko "Forum Code", wystarczy raz kliknąć i cały link jest podświetlony. Potem tylko Ctrl+C lub prawy klawisz myszy i "Copy", wklejanie na forum to już tylko Ctrl+V lub prawy klawisz myszy i "Paste".

Eksperymentować jest bardzo prosto. Po zredagowaniu postu i wklejeniu linków zanim się kliknie "Wyślij" warto sprawdzić poprawność przez "Podgląd".

Aero - w bydgoskim PRLu poprawiłem Ci linka, teraz fotę widać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 27 paź 2011, 23:48 
Offline
Gość

Rejestracja: niedziela, 7 mar 2010, 19:44
Posty: 2838
Dziękuję za odpowiedź i podpowiedź.
Myślałem , że to tylko problem natury technicznej, ale okazuje się, że nie ;)
Jak znajdę więcej wolnego czasu, to przysiądę do tego tematu.
Obecnie " przechodzę " remont. Horror. Nie życzę nikomu ( fachowcy , to osobna, niezwykle uprzywilejowana grupa społeczna i oddzielny temat ) . :roll: :evil:

Z tego to powodu bywa, że mam utrudniony dostęp do internetu.
Muszę to jakoś przetrzymać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 28 paź 2011, 08:45 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela, 18 paź 2009, 19:10
Posty: 4920
Lokalizacja: Bydgoszcz
AERO pisze:
fachowcy , to osobna, niezwykle uprzywilejowana grupa społeczna i oddzielny temat


To sam bądź bohaterem w swoim domu :P

_________________
=> https://sites.google.com/site/zapomnieni/home


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
       
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group