Forum Bydgoskiego Stowarzyszenia Miłośników Zabytków "BUNKIER"

UWAGA: W przypadku problemów technicznych z forum lub problemów z rejestracją prosimy o kontakt pod adresem: forum@bsmz.org lub prosimy pisać w dziale "POMOC" (dział ten nie wymaga rejestracji).
Dzisiaj jest piątek, 24 lis 2017, 06:20

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek, 23 mar 2015, 21:09 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek, 19 maja 2014, 10:11
Posty: 161
Lokalizacja: Bydgoszcz
BYDZIAK 1958 pisze:
^^^ 'Kroczyłem' tak jak napisałeś. Link pokazuje małe zdjęcie.

Prawdopodobnie wina tkwi w samym uploadzie zdjęcia. Ja osobiście wrzucałem zdjęcia przez program Picasa (dedydkowany kiedys do galerii google). W programie tym po wybraniu zdjęcia (z tego co pamiętam bo dawno nie używałem) była do wyboru opcjq wgraj zdjęcie w możliwie najlepszej jakości czy jakoś tak. Ale mówie to była opcja w programie, nie wiem jak to jest z uploadem przez stronę.


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: wtorek, 24 mar 2015, 07:18 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela, 18 paź 2009, 19:10
Posty: 4175
Lokalizacja: Bydgoszcz
Wchodzisz do wybranego albumu klikając na jego nazwę,
Załącznik:
1.jpg
1.jpg [ 91.42 KiB | Przeglądany 3270 razy ]


pokazują się miniaturki zdjęć z tego albumu.

Załącznik:
2.jpg
2.jpg [ 112.16 KiB | Przeglądany 3270 razy ]



Klikasz na wybrane zdjęcie, prawym przyciskiem -> kopiuj adres URL i skopiuje Ci się dokładnie takiej wielkości jakiej aktualnie wyświetla się na ekranie.

Załącznik:
3.jpg
3.jpg [ 90.76 KiB | Przeglądany 3270 razy ]


Jak zminimalizujesz okno przeglądarki i będziesz manipulował jego wielkością jednocześnie manipulując wielkością zdjęcia i wtedy skopiujesz adres URL to skopiuje Ci się mniejsze.

Załącznik:
4.jpg
4.jpg [ 55.61 KiB | Przeglądany 3270 razy ]


Ewentualnie jak zrobisz 'kopiuj adres URL grafiki' i wyjdzie Ci https://lh6.googleusercontent.com/-68Mg ... pRkkewmsw/w607-h455-no/SAM_5522.JPG
to w zaznaczonych na czerwono miejscach w linku możesz ręcznie zmienić wielkość obrazka.

_________________
=> https://sites.google.com/site/zapomnieni/home


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: wtorek, 24 mar 2015, 16:40 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 5583
U mnie, obojętnie czy kliknę prawym na miniaturę, czy na 'duże na czarnym tle', - otwiera się taka sama ramka w obu przypadkach, bez opcji takich jakie widać u Misi na screenach..


Załączniki:
prawy klik.JPG
prawy klik.JPG [ 79.66 KiB | Przeglądany 3257 razy ]
Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: wtorek, 24 mar 2015, 16:42 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek, 26 gru 2008, 00:00
Posty: 4864
Lokalizacja: Bydgoszcz-Fordon
No i wybierasz "kopiuj adres obrazka" - to to samo co u Misi :)


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: wtorek, 24 mar 2015, 16:51 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 5583
^^^ Mimo że na to najadę i się 'podświetli', to po klikaniu i prawym i lewym, tabelka ponownie znika i nic się nie dzieje.


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: wtorek, 24 mar 2015, 17:52 
Offline
BSMZ Bunkier
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek, 16 gru 2008, 00:00
Posty: 6882
jaką używacie przeglądarkę? Bydziak i Misia ?

_________________
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: wtorek, 24 mar 2015, 19:03 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 5583
Ja mam Mozillę. Już zauważyłem to miejsce, pokazane przez Misię. To na czerwono.
Następnym razem skorzystam z podpowiedzi. :D


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: wtorek, 24 mar 2015, 19:21 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela, 18 paź 2009, 19:10
Posty: 4175
Lokalizacja: Bydgoszcz
Chrome. Wszystko mam na googlach, więc używam też ich przeglądarki. Najlepiej działa...

_________________
=> https://sites.google.com/site/zapomnieni/home


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: środa, 25 mar 2015, 18:19 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 5583
Jeszcze raz dziękuję za te cenne podpowiedzi.
Gdy kikam u mnie na "Pokarz informacje o obrazku", to pokazuje się kilka linków, z których jeden od razu jest 'podświetlony'. Jego użyłem tutaj, dwa dni temu w HP. Dzisiaj zrobiłem próbę, zgodną z podpowiedzią Misi. W tym właśnie podświetlonym linku zmieniłem wymiar na właściwy i 'testowałem' to na ssc. Tym razem zdjęcie pokazało się duże. :za


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: czwartek, 16 kwie 2015, 06:47 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 5583
Zaczynają znikać zdjęcia, które wstawiałem za pośrednictwem 'iv'. (Wprowadzają tam ponoć opłaty.) Mam zamiar częściej je dawać przez g+. Do tej pory wstawiałem 'jak leci'. Chciałbym je uporządkować w 'albumy'. Coś tam próbowałem, ale mi nie wychodzi. Potrzebuję 'łopatologi', jak taki album tworzyć i przenosić do niego zdjęcia. :oops:


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: czwartek, 23 lut 2017, 20:19 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 5583
Pytanie dotyczy FB. Jestem już tam od ponad roku. Wiem, że czerwone pola z cyferkami oznaczają powiadomienia itp. Ale nie wiem, co oznaczają cyferki na niebieskim polu, przy napisie "strona główna". Pojawiają się w różnym czasie i mają różne liczby. Klikam czasami w to i nic... Gdy jestem np. na swoim profilu i kliknę w to, to odsyła mnie do strony głównej, tak jak bym bezpośrednio w nią klikał. A te liczby czasami znikną od razu, a czasami są jeszcze jakiś czas. :shock:


Załączniki:
21.JPG
21.JPG [ 5.79 KiB | Przeglądany 452 razy ]
Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: czwartek, 23 lut 2017, 20:43 
Offline
BSMZ Bunkier

Rejestracja: środa, 4 sty 2012, 00:24
Posty: 2297
Lokalizacja: BYDGOSZCZ-WYŻYNY
Oznacza to że są nowe posty napisane przez twoich znajomych w tym przypadku więcej jak 20.


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: wtorek, 7 mar 2017, 21:05 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 5583
^^^ Dzięki.
Mam konto na G+. Co jakiś czas coś tam zmieniają i się w tym gubię. Teraz chca żebym wybrał "URL"... Co to takiego i po co?


Załączniki:
URL.JPG
URL.JPG [ 21.52 KiB | Przeglądany 403 razy ]
Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: wtorek, 7 mar 2017, 21:22 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek, 26 gru 2008, 00:00
Posty: 4864
Lokalizacja: Bydgoszcz-Fordon
Możesz wybrać sobie adres, który będzie przekierowywał np. znajomych do twojego profilu.
Tera z automatu ustawili google.com/+staryvit
Ty możesz zmienić tą nazwę na inną lub zatwierdzić tą, którą wybrali.


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: czwartek, 9 mar 2017, 21:07 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 5583
^^^ I tak za bardzo nie wiem o co chodzi... :oops:

A dzisiaj kolejna niespodzianka. Jak włączyłem komp, to pokazał się dziwny komunikat od mozilli, że chyba przestanie mi działać ochrona... nawet, jak bym korzystał z innej przeglądarki (?) :shock:
A gdy tu się logowałem, to ostrzegało mnie, że już nie ma zabezpieczenia. A mój Avast tez już nie zabezpiecza, mimo że go tydzień temu aktualizowałem?


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: piątek, 10 mar 2017, 08:31 
Offline
BSMZ Bunkier

Rejestracja: sobota, 23 kwie 2011, 19:48
Posty: 2399
BYDZIAK 1958 pisze:
^^^ I tak za bardzo nie wiem o co chodzi... :oops:

A dzisiaj kolejna niespodzianka. Jak włączyłem komp, to pokazał się dziwny komunikat od mozilli, że chyba przestanie mi działać ochrona... nawet, jak bym korzystał z innej przeglądarki (?) :shock:
A gdy tu się logowałem, to ostrzegało mnie, że już nie ma zabezpieczenia. A mój Avast tez już nie zabezpiecza, mimo że go tydzień temu aktualizowałem?


Co do google+ i nadanego adresu - możesz to olać. Tutaj chodzi tylko o to, że możesz sobie ustawić adres np. google.com/+superBYDZIAK1958 :mrgreen:


A co do ostrzeżenia mozilli to jak dasz radę wklej screen.

_________________
opuszczonebydgoszcz.blogspot.com


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: piątek, 10 mar 2017, 21:09 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 5583
krajan pisze:
(...)

A co do ostrzeżenia mozilli to jak dasz radę wklej screen.


^^^
Chyba przez pomyłkę go nie dałem, bo był przygotowany. :oops:
Dzisiaj jest tak samo na stronie forum - ostrzega mnie znów przed czymś?
(Wycinek w lewym dolnym rogu)


Załączniki:
mozi.JPG
mozi.JPG [ 71.19 KiB | Przeglądany 360 razy ]
Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: piątek, 10 mar 2017, 22:33 
Offline
BSMZ Bunkier
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek, 16 gru 2008, 00:00
Posty: 6882
Ciągle siedzisz na Windows XP?

_________________
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: piątek, 10 mar 2017, 23:20 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek, 26 gru 2008, 00:00
Posty: 4864
Lokalizacja: Bydgoszcz-Fordon
To nie wina windows tylko nowej wersji mozilli. U mnie pokazuje to samo i nie tylko na naszym forum.
Jakiś ich nowy wymysł żeby ostrzegać o nieszyfrowanych połączeniach.


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: sobota, 11 mar 2017, 09:57 
Offline
BSMZ Bunkier
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek, 16 gru 2008, 00:00
Posty: 6882
Ewing pisze:
To nie wina windows tylko nowej wersji mozilli. U mnie pokazuje to samo i nie tylko na naszym forum.


Oczywiście, że nie wina windows, nic takiego nie napisałem.
Wina firefox, bo przestaje wspierać xp i vista.
Jeśli takie coś pojawia się na nowszych systemach windows to wygląda tylko na komunikat/informacje o braku wsparcia na starsze systemy.

_________________
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Możesz tworzyć nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
       
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group