Forum Bydgoskiego Stowarzyszenia Miłośników Zabytków "BUNKIER"

UWAGA: W przypadku problemów technicznych z forum lub problemów z rejestracją prosimy o kontakt pod adresem: forum@bsmz.org lub prosimy pisać w dziale "POMOC" (dział ten nie wymaga rejestracji).
Dzisiaj jest sobota, 27 maja 2017, 16:42

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
Post: sobota, 11 mar 2017, 13:14 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek, 26 gru 2008, 00:00
Posty: 4681
Lokalizacja: Bydgoszcz-Fordon
Paweł, to nie ma zupełnie nic wspólnego z brakiem wsparcia dla starszych systemów.


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: sobota, 11 mar 2017, 14:29 
Offline
Gość

Rejestracja: sobota, 27 cze 2009, 15:11
Posty: 58
Lokalizacja: Bydgoszcz
Chodzi o to, że do połączenia z forum używasz połączenia które nie jest szyfrowane. Przeglądarka informuje Cię że wprowadzasz/możesz wprowadzić poufne dane (login i haslo) a połączenie nie jest szyfrowane czyli każdy kto przechwyci Twoje pakiety będzie w stanie odczytać login i hasło. zwróć uwagę że przed adresem forum jest ciąg znaków http:// co oznacza że używasz protokołu bez szyfrowania, jeżeli połączenie będzie szyfrowane będzie tam napisane https://.

_________________
Pozdrawiam. Seba


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: sobota, 11 mar 2017, 16:34 
Offline
BSMZ Bunkier
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek, 16 gru 2008, 00:00
Posty: 6734
Pozostaje zmiana przeglądarki?

_________________
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: sobota, 11 mar 2017, 16:46 
Offline
Gość

Rejestracja: sobota, 27 cze 2009, 15:11
Posty: 58
Lokalizacja: Bydgoszcz
Nie, nie każdy serwer obsługuje szyfrowanie za pomocą protokołu ssl. Przeglądarka jeżeli jest aktualna to na 100% obsługuje szyfrowanie.

_________________
Pozdrawiam. Seba


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: sobota, 11 mar 2017, 21:32 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek, 26 gru 2008, 00:00
Posty: 4681
Lokalizacja: Bydgoszcz-Fordon
Szyfrowanie stosowane jest zwłaszcza na stronach bankowych i innych serwisach, gdzie podajesz swoje dane osobowe.
Tu na forum nie zbieramy takich informacji (no może poza adresem mailowym, który każdy musi podać) więc takie zabezpieczenia niekoniecznie są potrzebne.
Oczywiście mam nadzieję, że nikt nie używa takiego samego hasła do forum, jak do swojego konta bankowego :D :):) :D


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: poniedziałek, 13 mar 2017, 08:00 
Offline
BSMZ Bunkier

Rejestracja: sobota, 23 kwie 2011, 19:48
Posty: 2379
Bydziak ma dwa komunikaty, jeden dotyczący szyfrowania, a drugi o zakończeniu wspierania win xp i vista przez firefox. Już dłuższy czas temu Chrome przestało wypuszczać nowe wersje przeglądarki na owe systemy operacyjne, widać że teraz przyszedł czas na firefoxa.

_________________
opuszczonebydgoszcz.blogspot.com


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: środa, 15 mar 2017, 03:01 
Offline
Gość

Rejestracja: piątek, 22 sty 2016, 01:28
Posty: 131
Ewing pisze:
To nie wina windows tylko nowej wersji mozilli. U mnie pokazuje to samo i nie tylko na naszym forum.
Jakiś ich nowy wymysł żeby ostrzegać o nieszyfrowanych połączeniach.

Zgadza się.
Komunikat ten został wprowadzony przez Mozillę ( kilka dni temu ) wraz z najnowszym Firefoksem w wersji 52.0.


Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: sobota, 15 kwie 2017, 08:31 
Offline
Gość
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek, 29 gru 2011, 20:51
Posty: 5369
Znów sobie coś namieszałem na fb. Udostępniłem pewien wpis, a potem chcąc coś przestawić, zrobiłem mu 'usuń'. Po tym, opis wpisu zniknął również na stronie z której udostępniałem. :?: :!: Zrobiłem jeszcze raz 'udostepnij'. Tam nadal nie ma opisu, a u mnie opis jest 'blady', czyli pewnie widoczny tylko dla mnie. Jak mam to wszystko 'naprawić'? Czy nadusić np 'Pokaż na karcie'?, albo 'Osadź'? Nawet nie wiem, co te opcje znaczą... :oops:


Załączniki:
co.JPG
co.JPG [ 12.75 KiB | Przeglądany 105 razy ]
Zgłoś ten post
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Możesz tworzyć nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
       
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group